Christopher Froome je bil na Movistarjevem spisku želja

Christopher Froome je bil na Movistarjevem spisku želja
07.11.2013 AVTOR: D. Z.
Menedžer Movistarja Eusebio Unzue je v enem izmed intervjujev priznal, da je že leta 2011 hotel v ekipo privabiti tudi zmagovalca dirke po Franciji Christopherja Frooma.
To je bilo takoj po izjemni predstavi Christopherja Frooma na dirki po Španiji, na kateri je večji del preizkušnje opravljal vlogo pomočnika Bradleyju Wigginsu.

A na koncu je kapetana prehitel in se do zadnjega boril celo za zmago. Osvojil pa je drugo mesto, zaostal je zgolj za Juanom Josejem Cobom. Cobo je prestopil v Movistar, a v naslednjih dveh sezonah zaostal za pričakovanji. Frooma pa je zdaj zares izjemen kolesar za tritedenske dirke.

"Težava je bila v tem, da je med samimi pogajanji začel nizati zares dobre rezultate. Z njim smo se pogovarjali na začetku dirke po Španiji, a kar se je najprej zdelo zgolj obetavno, se je takoj tudi uresničilo. Prišel je na oder za zmagovalce in takrat ni bilo nobene možnosti, da bi mu pri Skyu pustili oditi. In čas je pokazal, da so prav naredili," je za biciciclismo dejal Unzue.

Dodal je še, da bi, če bi bil v njegovi ekipi dobil kakšen Tour več, kar pomeni, da bi najbrž že leta 2012 premagal Wigginsa, za katerega je moral delati. A zdaj Froomu tudi Wiggins ne stoji več na poti:

"V vsakem primeru bo Froome kolesar, ki ga bo v naslednjih treh ali štirih letih težko premagati," je še dodal Unzue. Španski strokovnjak, ki je pred leti vodil že Banesto z Miguelom Indurainom, pa je kljub rivalstvu priznal, da je Sky naredil ogromno dobrih stvari za kolesarstvo in mu izboljšalo tudi ugled.

"Z njihovimi uspehi se je ta šport še bolj globaliziral. Prav zato je še posebej lepo, da smo jih v točkovanju najboljših ekip premagali. V določenih trenutkih so bili izjemno močni, vendar smo bili bili bolj konsistentni," je še zaključil Unzue. Naslednje leto bo Španec Britanca in Sky poskušal premagati predvsem z Alejandrom Valverdejem in mladim Nairom Quintano.
Značke: Dirka po Španiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ