Ciklokros Cerknica: Dež, veter in odlična proga za začetek sezone

Ciklokros Cerknica: Dež, veter in odlična proga za začetek sezone
06.11.2016 AVTOR: D. Z.
Pa se je začela tudi ciklokros sezona v Sloveniji. Prvo dirko je med elito dobil Matej Mugerli, med mastersi pa Miran Kurnik.

Vrača se ciklokros. Slovenski pokal v ciklokrosu se je vendarle začel. Tokrat je uvodno dirko gostila Cerknica, ciklokros pa poimenovan Pantal Cerknica. Za organizacijo je bil zadolžen aktivni kolesar Matej Mugerli.

V zadnjih so slabe vremenske napovedi morda od starta odvrnile nekatere kolesarje, vseeno pa se jih je na startu zbralo lepo število. Ciklokros je potekal v Podskrajniku, v industrijski coni, natančneje na zares zanimivi lokaciji v peskokopu. Progi sta bili dve. Krajša za mlajše kategorije in daljša (2,2 km dolga) za starejše. Organizatorji so se odločili, da naredijo zgolj dva. Najprej so se skupaj na pot podali mladinci, dečki, deklice in tisti, ki so nastopili v kategoriji ciklokros za vse.

Ti so vozili krajše, 1,5 km dolge kroge. Po 20 minutah pa so se podali še v tisti tradicionalni dodatni krog. Med vsemi nastopajočimi je bil najboljši Rok Mahne. Slednji se je veselil tudi zmage v kategoriji ciklokros za vse. V tej kategoriji je bil drugi Rajko Bukovec in tretji Luka Jež. Med mladinci je bil najboljši Matevž Govekar. Premagal je Anžetja Skoka in Luko Ziherla. Med dečki je zmagal Jure Rus. Drugi je bil Marcel Skok, tretji David Svit Novak in četrti Maj Flajs.

Med deklicami je nastopila in prišla do cilja Zoja Kranjec, ki je tako tudi zmagala. Za temi so skupaj startali še člani in kategorija Masters, torej moški nad 40 let. Že po prvem krogu se je naredila selekcija in kmalu se je na prvem mestu sprva vozil Matej Dakskobler. Potem pa je pobudo prevzel Aleš Udovič, ki je dolgo vozil v vodstvu, sledil pa mu je samo še Matej Mugerli. V zadnjem krogu se je Mugerli otresel tudi Udoviča.

Mugerli je tako dobil prvi ciklokros med člani. Aleš Udovič je bil drugi, tretji pa Vladimir Kerkez. Sledili so še Jernej Stibilj, Marko Pavlič, Klemen Polajnar, Jan Černic, Luka Pajek … Tu pa je še kategorija Masters. Miran Kurnik je dirko dobil. Bojan Ločnikar je bil drugi, tretji pa Iztok Kuret. Sledili so Matej Dakskobler, Matjaž Kovač, Igor Cornacchini, Mitja Oter …

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ