Ciklokros na zimskim olimpijskih igrah?

Ciklokros na zimskim olimpijskih igrah?
07.01.2014 AVTOR: D. Z.
Prav lahko se zgodi, da bo ciklokros postal olimpijska disciplina. A to ne govorimo o poletnih, ampak o zimskih olimpijskih igrah.

Naslednji teden se obeta sestanek predstavnikov Mednarodne kolesarske zveze in Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Razlog? Dogovoriti se, če bi ciklokros uvrstili na zimske olimpijske igre. Po informacijah člasopisa Het Nieuwsblad naj bi se sestala predstavnik UCI Peter Van Den Abeele in predstavnik MOK Christophe Dubi.

Če bi ciklokros uvrstili na OI, potem bi to pomenilo nekakšen odmik od pravil olimpijskega komiteja, saj ta dovoljujejo, da se na OI lahko uvrsti zgolj športe, ki se jih prakticira na snegu ali ledu.

Poleg Mednarodne kolesarske zveze je zelo aktivna tudi Mednarodna atletska zveza, ki si na zimskih olimpijskih igrah želi videti kros.

»Če bi spremenili pravilo, potem bi imeli možnosti, « je dejal Van Den Abeele, ki je še poudaril, da bi uvrstitev ciklokrosa v olimpijski program pomenila, da bi v ta šport investiralo vse več držav.

Trenutno je ciklokros z naskokm najbolj popularen v Belgiji. Podporo temu poskusu je izrazil tudi novi predsednik UCI Brian Cookson.

Značke: Ciklokros, Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ