Ciklokros pod Urhom

Ciklokros pod Urhom
16.11.2013 AVTOR: Jaka Jaušovec
Po letu dni premora se je z Veliko nagrado Urha vrnilo dirkanje v disciplini ciklokros.

“Osnovna ideja je v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije organizirati serijo 5 ali 6 tekem od sredine novembra do sredine januarja, ki bi štela za Pokal Slovenije v ciklokrosu. ” Tako so zapisali odgovorni, ki so staknili glave in se odločili ponovno obuditi disciplino ciklokros. Za nami je že prva dirka – Velika nagrada Urha v ciklokrosu 2013!

Kolesarstvo ima pod Urhom bogato zgodovino, tokrat pa so se na nekoliko blatni trasi pomerili tudi vsi privrženci ciklokrosa. Na sporedu so bili trije starti – ženske in mladinci, moški ter deklice in dečki. Pravila so bila, podobno kot v letu 2011, prilagojena slovenskim razmeram, kar je pomenilo, da se lahko uporablja prav vsak tip koles. Ponovno se je izkazalo, da so na manj zahtevnih terenih v prednosti gorska kolesa z 29-palčnimi obročniki, poleg koles za ciklokros pa so se nekateri v 1,7 kilometrov dolg krog podali tudi s polnovzmetenimi kolesi, medtem ko so svoja predstavnika imeli tudi člani KKD Muslauf – Pici Bici – eden na t. i. muslauf kolesu, drugi pa na enoprestavniku.

Osrednji dogodek dneva je bila zagotovo dirka moških, ki so nastopili v kategorijah med 19 in 40 let ter nad 40 let. Suvereno je vso konkurenco premagal Matej Lovše (Tušmobil), ki med amaterskimi kolesarji še naprej ostaja prvo ime. Drugo mesto je osvojil Miha Halzer (Energijateam.com), ki so mu izkušnje iz eliminatorja prišle še kako prav, saj je bil zopet edini, ki je ovire preskakoval in si s tem v vsakem krogu prislužil bučne vzklike. Na najnižjo stopničko je stopil Rok Korošec (Radenska RAR), medtem ko je kot četrti končal Igor Kopše, prvi izmed tistih, ki so uporabljali ciklokros kolesa. Največja imena na startu pa so bili zagotovo Luka Mezgec, končal je kot šesti, Luka Pibernik, mesto za njim, ter Jan Tratnik, ki je končal kot 25.

V kategoriji moških nad 40 let je zmagal Dejan Nemeček, na ciklokros kolesih pa sta mu sledila Dušan Hajdinjak ter Iztok Kuret.

 

Celotni rezultati bodo objavljeni kmalu

Foto: Anže Furlan 

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ