Ciklokros: Cerknica že v soboto gosti uvodno dirko

Ciklokros: Cerknica že v soboto gosti uvodno dirko
31.10.2017 AVTOR: D. Z.
Pa se začenja tudi v Sloveniji. Nova sezona ciklokrosa za slovenski pokal. Tako kot lani bo uvod pripadel Cerknici.

.

Zaenkrat še velja, da bodo vse dirke organizirane do novega leta. Slovenski pokal pa se bo, tako kot lani začel v Cerknici. Tokrat bodo prireditev izpeljali petega novembra.

Za organizacijo je odgovoren Matej Mugerli, trasa pa bo povsem spremenjena. Dirka bo ravno tako potekala v industrijski coni v Podskrajniku, torej pred prihodom v Cerknico. A bo tokrat bližje bližnjim trgovinam. Krog bo dolg dva kilometra, podlaga pa makadam, pesek, trava in gozdne poti. Na trasi bodo naravne, pa tudi umetne ovire.

Tekmovali bodo kolesarji in kolesarke v šestih kategorijah. Torej: Člani, masters, mladinci, ženske, dečki in deklice. Prav posebej bo organizirana še dirka otrok, mlajših od deset let. Gre za dirko brez plačila startnine, na “cici krogu ” pa se bodo lahko vozili otroci s poganjalčki ali kolesi. Ti bodo prvi na vrsti. Ob 11.30 uri. Pol ure kasneje se bodo na pot podali dečki in deklice. Dirkali bodo 20 minut in potem prevozili še en krog. Ženske in mladinci bodo startali ob 12.30. Po 30 minutah dirkanja jih bo čakal še dodaten krog.

Ob 13.30 uri pa bosta na vrsti še tisti najhitrejši kategoriji, torej člani in masters. Čaka jih 45 minut dolga preizkušnja z dodatnim krogom. V predprijavah startnina znaša 10 evrov, na dan prireditve - pisarna dirke bo v Megadomu v Podskrajniku - pa 12 evrov. Seveda je tudi letos dovoljena uporaba vseh vrst koles, a za DP v ciklokrosu in za Pokal Slovenije bodo šteli samo rezultati, ki jih bodo kolesarji dosegli s ciklokros kolesi. Kot opozorimo vsako leto.

V skladu s pravili UCI se od prve dirke nacionalnega ciklokros koledarja KZS za celotno ciklokros sezono upoštevajo kategorije, ki jim kolesarji in kolesarke pripadajo od 1. januarja prihajajočega koledarskega leta. Lani je naslov državnega prvaka osvojil Vladimir Kerkez, ki je bil tudi zmagovalec slovenskega pokala v tem tekmovanju. Prvo dirko je dobil Matej Mugerli. Kaj pa letos? Vladimirju Kerkezu lahko že čestitamo za poseben podvig. Nastopil je na ljubljanskem maratonu in ga odtekel v zavidljivih treh urah, desetih minutah in 53 sekundah.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ