Ciklokros: Po vrhuncu še zaključek na Primorskem

Ciklokros: Po vrhuncu še zaključek na Primorskem
06.12.2017 AVTOR: D. Z.
Primorska, natančneje Orehovlje pri Mirnu. Kraj, kjer bo zaključek slovenskega pokala v ciklokrosu. Vabljeni v nedeljo, 10. decembra.

Kratka je bila sezona slovenskega pokala v ciklokrosu, a vsekakor je bila nadvse pestra in zanimiva.

Pretekli vikend so v Šenčurju izpeljali še državno prvenstvo, na katerem je prav posebno zgodbo spisal Luka Mezgec, saj je letos postal državni prvak v treh različnih kolesarskih disciplinah. Zdaj pa je čas, da Primorci zaključijo letošnjo sezono. Dirka se imenuje Ciklokros Pantal Orehovlje. Organizira jo KK Pantal. Vse skupaj pa se bo začelo ob 11. uri.

Tako kot je bilo na začetku sezone v Podskrajniku pri Cerknici, bo tudi tukaj najprej dirka otrok. Govorimo o najmlajših, ki se bodo pomerili na kratki, lahki progi. Seveda tu ne bo startnine. Govorimo pa o dirki s poganjalčki, oziroma o dirki Mini Ciklokros. Ob 11.30 pa bo že šlo zares. Najprej se bodo na 20 minut dolgo dirko z dodatnim krogom podali dečki in deklice. Ob 12. uri bodo na vrsto prišle ženske in mladinci.

Čaka jih pol ure dolga dirka z dodatnim krogom. Ob 13. uri pa še člani in kategorija masters. Že po tradiciji. Čaka jih 45 minut z dodatnim krogom. Krog je razgiban, podlaga pa makdam, pesek, asphalt in trava. Poleg tega bodo tudi umetne in naravne ovire. S to dirko se bo slovenski pokal v ciklokrosu zaključil. V najmočnejših dveh kategorijah trenutno vodita Matej Kravos in Matej Dakskobler.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ