Ciklokros: Tadej Pogačar v Ljubljani pred Luko Mezgecem

Ciklokros: Tadej Pogačar v Ljubljani pred Luko Mezgecem
27.12.2021 AVTOR: DZ

Ciklokros, ki ga je v bližini Hipodroma v Stožicah organiziral KD Rog je med elito dobil Tadej Pogačar. Videli smo zanimiv troboj.

Člani KD Rog so se odločili, da izpeljejo ciklokros dirko za slovenski pokal in uspelo jim je izpeljati odlično dirko v blatu in mrazu, kar pa je pravzaprav značilno za ciklokros dirke.

Na dirki je nastopala tudi italijanska ekipa ASD Jam’s Bike in med dečki A je bil najboljši Filippo Grigolini pred Jasopom Sabatinom in Maksom Baharjem. Pri dečkih B je zmagal Maks Majnik. Drugi je bil Matjaž Joža Šerkezi, tretji pa Vid Žonta. Miha Dakskobler je bil najboljši pri dečkih C. Gal Klun je bil drugi, tretji pa Jaka Furlan Nerad. Eva Terpin je zmagala med deklicami. Hana Jeromel je bila druga, Zoja Špringer pa tretja.

Gašper Štajnar je bil najboljši med mlajšimi mladinci. Ugnal je Vida Murna in Filipa Pečnjaka. Cristiano Di Gasper je pri starejših mladincih ugnal Natana Gregorčiča. Tretji je bil Marcel Gladek. Med mladinkami je bila najboljša Ilaria Tambosco pred Marušo Terezo Šerkezi in Hano Žagar Kranjec. Med ženskami je Asia Zontone premagala Uršo Pintar in Tjašo Sušnik.

Nazadnje so se na pot podali Člani in Amaterji ter kategorija Masters. Med člani sta bila na startu tudi Luka Mezgec in Tadej Pogačar. Kmalu po startu je bilo jasno, da bomo gledali troboj za zmago. Matevž Govekar se je pogumno soočil z Mezgecem in Pogačarjem. Ta je vmes tudi zamenjal kolo in ob pravem napadu mu nihče več ni mogel slediti. Prišel je do zmage.

Čas pa 59 minut in 18 sekund. Mezgec je za njim zaostal za deset sekund, Govekar pa za 37 sekund. Sledili so Anže Ravbar, Matic Kranjec Žagar, Mihael Štajnar, Viktor Potočki, Urban Ferenčak … Primož Obal je bil najboljši med Amaterji do 34 let, Boštjan Ferjančič v kategoriji od 35 do 44 let, Bojan Ločnikar med Masters od 45 do 54 let. V kategoriji nad 55 let je zmagal Iztok Kuret.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ