Cilj prve gorske etape zasnežen

Cilj prve gorske etape zasnežen
27.04.2023 AVTOR: DZ, foto: Tuttobiciweb.it

Bliža se dirka po Italiji in organizatorji se mnogokrat na visokih alpskih prelazih borijo tudi s snegom. Tokrat ne v Alpah, ampak povsem druge. Cilj 7. etape zasnežen.

Dirka po Italiji se bo začela 6. maja z vožnjo na čas. Letos bodo najtežje gorske etape predvsem v zadnjih desetih dnevh dirke. Še prej bosta dva bolj ali manj ravninska kronometra. Med njima pa vseeno ne bodo na sporedu samo ravninske etape. Sedma bo na primer prva s ciljnim vzponom. Campo Imperatore bo gostil cilj te preizkušnje.

Ta bo na sporedu 12. maja. Campo Imperatorre pa je trenutno zasnežen. A brez skrbi, pravi odgovorni za etape v Abruzzu Maurizio Formichetti. “"Ni prvič, da imamo na gorah v teh krajih konec aprila sneg. Teh razmer smo tudi tukaj vajeni in v naši regiji smo vedno znali rešiti težave in poskrbeti za varnost." Cilj te kar 218 kilometrov dolge etape bo na 2135 metrih nadmorske višine.

"V regiji imamo stvari pod nadzorom in vsekakor ne razmišljamo o morebitni ukinitvi etape. Lokalne oblasti so že pričele z deli in 12. maja bomo priča eni izmed najlepših etap letošnjega Gira. Navdušen sem koliko je naša regija že naredila dobrega za to dirko in vsekakor je to najpomembnejša etapa v tem delu Italije." Vsekako je še dovolj časa, a glede na vremenske razmere ne bi bilo nič čudnega, če bi o podobnih težavah kasneje poročali tudi na alpskih, tistih najtežjih preizkušnjah.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ