Contador razmišlja tudi o Giru?

Contador razmišlja tudi o Giru?
01.10.2012 AVTOR: D. Z.
Na predstavitvi dirke po Italiji so bila številna znana kolesarska imena. Med drugimi tudi Alberto Contador, ki ni želel že vnaprej zavrniti nastopa na Giru 2013.
Organizatorji dirke po Italiji so pohiteli s predstavitvijo dirke, tako da so prehieli tako organizatorje Toura kot Vuelte. Na predstavitvi je bil tudi Alberto Contador. Vsi pričakujejo, da bo po Španec naslednje leto dobiti Tour de France, vendar pa je bil Contador pri tem zelo skrivnosten.

"To je Giro, ki bi mojim karakteristikam zelo ustrezal, vendar zaenkrat še ne poznam mojega programa dirk. Počakal bom in videl, kakšne bodo trase Toura in Vuelte. Šele potem se bom odločil, kje bom nastopil," je dejal Alberto Contador, ki naj bi več o tem programu vedel, sredi novembra, ko se bo ekipa Saxo Bank dobila na prvih pripravah na Kanarskih otokih.

Contador je lani poskušal dobiti tako Giro kot Tour v isti sezoni, vendar je po izjemnih predstavah na Giru - zmago so mu kasneje odvzeli - na Touru prav v zadnjem tednu nekoliko popustil, tako da se za redko doseženi dvojček ni mogel potegovati. Zdaj je očitno odmislil tudi idejo, da bi v isti sezoni poskušal dobiti kar vse tri dirke, kar bi bil zgodovinski dosežek:

"Mislim, da bi to bilo zelo težko. Težko združiš tri tritedenski dirke z zgolj štirimi tedni premora posamičnimi. V preteklosti sem menil, da bi to bilo mogoče, zdaj pa nisem prepričan." Contador se je ozrl tudi proti trasi Gira:

"Mislim, da je zelo uravnotežen. Zanimiv bo več kot 50 kilometrov dolg posamični kronometer. Tudi ekipni kronometer in gorski kronometer bosta naredila velike razlike. Za konec pa bo spet zelo zahteven tretji teden dirkanja, ko bodo na sporedu nekateri zahtevni vzponi. Ti bodo tudi daleč od cilja, kar pomeni, da bo dovolj priložnosti za napade od daleč." Na tak način si je Contador privozil končno zmago na dirki po Španiji, ko je že vse kazalo, da je na vzponih Joaquim Rodriguez dovolj močan, da bo zadržal vse Contadorjeve napade.

vir: tuttobiciweb.it
Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ