Contador: Giro 2011 je moj!

Contador: Giro 2011 je moj!
08.05.2012 AVTOR: D. Z.
Na začetku dirke po Italiji je za cyclingnews.com spregovoril tudi Alberto Contador, lanski nesojeni zmagovalec Gira.
Zmago so mu namreč kasneje odvzeli, saj so ga kaznovali še za pozitivni vzorec, ki ga je oddal na Touru 2010. Zaradi dolgega procesa je Contador med tem časom lahko dirkal in je tako tudi dobil enega izmed najtežjih Girov v zadnjih letih. Za zmagovalca so tako razglasili Micheleja Scarponija.

»Obstajata dve stvari. Tisto, kar je napisano na koščku papirja in tisto, kar čutiš. Vem, da Giro 2011 pripada meni. Moje je. Zmagal sem ga, ker se me zelo potrudil,« je dejal Alberto Contador in dodal: »Kar šteje je, da sem izpolnil svoje cilje. To je osebno zadovoljstvo. Če v knjige napišejo, da sem Giro od leta 2008 dobil enkrat ali dvakrat, je zame vseeno.«

Contador je v pogovoru še izpostavil, da je prav Scarponi zanj letos največji favorit za zmago: »Nibalija ni in mislim, da Scarponijevim sposobnostim ta Giro zelo ustreza. Ker verjamem, da lahko zmaga in ker sva tudi dobra prijatelja, bi prav njega postavil za prvega favorita.« S Scarponijem sta eno sezono bila tudi klubska kolega pri moštvu Liberty Seguros-Wurth, torej nekdanjemu Once-u.

Contador pa je opozoril, da se bodo po njegovem mnenju za drugo mesto borili številni kolesarji, omenil je Kreuzigerja, Cunega, Bassa, Pozzoviva in Rujana. Obenem pa je izpostavil, da je trasa letošnjega Gira zanimiva, predvsem pa da kolesarjem omogoča, da se udeležijo tako Gira kot Tour. Torej, da bi lahko kdo poskušal doseči znameniti dvojček.

Zadnji, ki mu je to uspelo je bil leta 1998 Marco Pantani, lani pa je Contadorju ta podvig spodletel: »Mislim, da bi mi bil ta Giro zelo všeč, saj je zadnji teden zelo zahteven. Mislim, da bi ta Giro lahko združil s Tourom, medtem ko je bil lanski Giro pretežek, da bi lahko računal na dvojček.« Contador se bo v kolesarsko karavano vrnil v začetku avgusta in je že napovedal, da si želi biti najboljši prav na domači dirki po Španiji.
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ