Covid-19: Joao Almeida zapušča Giro

Covid-19: Joao Almeida zapušča Giro
26.05.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Joao Almeida. Včeraj je na dirki po Italiji s tretjega padel na skupno četrto mesto. Danes pa z dirko ne bo nadaljeval. Razlog. Covid-19.

Joao Almeida. V teh dneh se je na dirki po Italiji izkazal z nepopustljivo vožnjo na vzponih. Ko je večkrat zaostal za najboljšimi hribolazci, pa vendar se je vedno uspel vrniti ali pa vsaj zmanjšati zaostanek.

Včeraj je v gorski etapi izgubil nekoliko več časa, a vendar je ostal blizu najboljšim in zdelo se je, da se bo vsaj za uvrstitev med prve tri še kako resno boril. Obenem je nosil tudi belo majico najboljšega med mladimi kolesarji. Zdaj pa se je vse skupaj spremenilo.

Iz ekipe UAE so sporočili, da je Almeida pozitiven na Covid-19. Vneto grlo ponoči je bilo povod za testiranje in test je pokazal, da je Portugalec pozitiven na novi koronavirus. Almeida je osamljen primer v ekipi, saj kolesarji spijo sami po sobah in tako poskušajo zmanjšati možnosti za okužbe. Poleg tega so simptomi blagi. "Almeida se je ponoči zbudil. Čutil je bolečino v grlu, test pa je bil pozitiven," je dejal glavni zdravnik pri UAE Michele De Grandi:

"Strogo se držimo pravil in preventive. Poleg osnovnih ukrepov skrbimo, da so kolesarji sami v sobah in tako zmanjšamo morebitne stike. Kljub vsem ukrepom, pa smo zdaj videli, da ne moremo stoodstotno preprečiti okužbe." Svoje mnenje je podal tudi Mauro Gianetti, glavni mož ekipe:

"Seveda smo razočarani, saj smo bili do zdaj odlično na poti. Naš cilj je bil uvrstitev na oder za zmagovalce in osvojitev bele majice. Borili smo se za vse to in zdaj je to slaba novica. Ampak, to je realnost, s katero živimo že dve leti. Sprijazniti se moramo s tem in gledati naprej. Najbolj pomembno je, da si Joao hitro opomore."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ