Cyclingnews: Pinarello bo predstavil novo 'kronometrco'

Cyclingnews: Pinarello bo predstavil novo 'kronometrco'
16.03.2016 AVTOR: D. Z.
Pri cyclingnews.com so pred dnevi pisali, da so se dokopali do informacij, da bo Pinarello kmalu predstavil novo kolo za vožnjo na čas.

Spomnimo. Pinarello je leta 2013 predstavil kolo za kronometer, ki so ga poimenovali Bolide. Kolo so razvili v sodelovanju s kolesarji Skya, ogromno pa naj bi pri razvoju pripomogli tudi pri takratnem sponzorju Jaguarju. Takrat so se pohvalili, da je kolo precej bolj aerodinamično in posledično bolj učinkovito od predhodnega modela Graal.

Med drugim so pri Skyu z 'Bolidom ' osvojili dva naslova svetovnih prvakov v kronometru. Najprej je mavrično majico oblekel Bradley Wiggins, letos pa jo nosi Vasilij Kirijenka. Zdaj pri cyclingnews.com trdijo, da so prišli do zanesljive informacije, da naj bi v zadnjih 12 mesecih pri Pinarellu intenzivno razvijali nov model kolesa za kronometer.

Razkrili pa naj bi ga na dirki po Italiji, ki bo na sporedu od 6. maja do 21. maja. Na tej preizkušnji bodo imeli kolesarji na razpolago dva ravninska posamična kronometra, in sicer v prvi in deveti etapi. Kolesa Pinarello med elitnimi ekipami uporabljajo samo kolesarji Skya. Pri Pinarellu se na klice novinarjev cyclingnews.com niso odzvali.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ