Dainese izkoristil nesrečo zelene majice

Dainese izkoristil nesrečo zelene majice
15.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta

V 19. etapi se je hektični tempo zadnjega tedna vendarle nekoliko umiril, razburljiv pa je bil zaključek, v katerem je bil najboljši Alberto Dainese.

Na dirki po Španiji je zelo vroče. Čeprav smo pričakovali, da bo po težavah Remca Evenepoela Jumbo Visma dirko mirno pripeljala do konca, zaradi internih bojev v ekipi vre. V javnost curljajo informacije, da v hotelu vlada zelo napeto vzdušje in da kapetani nizozemske ekipe niso na isti valovni dolžini, kar je zelo jasno vidno tudi iz dogajanja na cesti in iz nasprotujočih si izjav za javnost.

Mirna 19. etapa je bila tako tudi za Jumbo Vismo pisana na kožo, potekala pa je povsem po načrtu. Odločalo se je v ciljnem šprintu, predzadnjem na letošnji Vuelti, v katerem je bil favorit Kaden Groves. Zadnji pomočnik zelene majice je naredil napako, ko se je zapletel s kolesarjem EF-EasyPosta in pristal na tleh, Groves je sicer pristal na nogah, a ostal brez možnosti za šprint.

Priložnost je izkoristil Alberto Dainese, ki se je veselil etapne zmage pred Filippom Ganno. Sepp Kuss ostaja v rdeči majici, še vedno ima minimalno prednost pred Jonasom Vinegagaardom, jutri pa je na sporedu zelo zahtevna 20. etapa s kar 10 kategoriziranimi vzponi. Zelo zanimivo bo videti, kako se je bodo lotili v Jumbo Vismi, Primož Roglič je v četrtek povedal, da so v ekipi odločili, da naj razmerje v skupnem seštevku ostane enako, kot je bilo pred etapo.

Bo enako veljalo jutri? Vingegaard in Roglič sta nedvomno boljša na cesti, Kuss pa je ujet v internem dvoboju za prevlado v Jumbu, ki bo vplival predvsem na izbor kapetana za Tour prihodnje leto. Ob poročilih o nemiru v taboru os pa prihaja tudi do novih govoric o možnih naslednjih destinacijah Rogliča, če bi se odločil za prestop, spet se kot možen kandidat omenja tudi španski Movistar.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ