Danilo Di Luca pozitiven: "Norec, ki potrebuje zdravljenje!"

Danilo Di Luca pozitiven: "Norec, ki potrebuje zdravljenje!"
24.05.2013 AVTOR: D. Z.
Danilo Di Luca je padel na dopinški kontroli, ki so jo izvedli pred dirko po Italiji, na kateri je pravzaprav nepričakovano nastopil.

Našli sledi eritropoetina
Danilo Di Luca je lani po razpadu ekipe Acqua e Sapone ostal brez pogodbe in vse je kazalo na to, da bo končal športno pot. Potem pa je tik pred dirko po Italiji podpisal novo pogodbo. Zavetišče je našel pri moštvu Vini Fantini Selle Italia. Na dirke pa se je vrnil 27. aprila.

Takrat je nastopil na dirki za VN Larciana in jo kljub dolgi odsotnosti z dirk končal na desetem mestu. Dva dni kasneje so inšpektorji izvedli nenapovedano dopinško kontrolo. In prav v vzorcih, odvzetih 29. aprila, torej v ponedeljek pred začetkom dirke po Italiji, so našli sledi eritropoetina.

"Kreten, ki potrebuje zdravljenje"
»Res je. On je nor. Kreten, ki potrebuje zdravljenje. Nič drugega ne morem reči. Dali smo mu drugo priložnost, sponzorji pa so mu zaupali. Na tak način pa se nam je zdaj oddolžil. Noro, da kolesar misli, da jo lahko tako odnese, « je za cyclingnews.com novico potrdil glavni menedžer italijanske Prokontinentalne ekipe Vini Fantini Selle Italia Luca Scinto.

Di Luca pa je v preteklosti prav zaradi dopinga že imel težave. Leta 2009 so v njegovih vzorcih našli sledil Cere. Takrat so mu prisodili dveletno prepoved nastopanja, ki pa so jo kasneje zaradi sodelovanja z oblastmi skrajšali na 15 mesecev. Že leta 2007 je zdaj 37-letni kolesar odslužil trimesečno kazen, ker so našli povezavo med njim in afero Oil for Drugs.

Di Luca: "Počakajmo na ponovno analizo"
Policisti so našli povezavo med Di Luco in zdravnikom Carlom Santuccionejem. Di Luca je leta 2007 sicer dobil dirko po Italiji, a tudi takrat je po etapi na Zoncolan oddal sumljiv vzorec, a kaznovan vseeno ni bil.

Iz Mednarodne kolesarke zveze so že sporočili, da ima Di Luca pravico zahtevati ponovno analizo vzorca. Sicer pa je Italijan na letošnjem Giru kar nekajkrat opozoril nase, kar je mnoge presenetilo, saj je imel v nogah zares malo tekmovalnih kilometrov.

»Danes zjutraj so mi to sporočili. Počakajmo na ponovno analizo. Potem bomo videli. Šele potem bom kaj povedal, « pa je bil pred odhodom za novinarja spletnega portala gazzetta.it kratek Danilo Di Luca.

 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ