Davide Formolo vendarle prinesel zmago Cannondalu

Davide Formolo vendarle prinesel zmago Cannondalu
12.05.2015 AVTOR: D. Z.
Davide Formolo je dobil razgibano in zanimivo 4. etapo na dirki po Italiji. Simon Clarke prevzel vodstvo.

Četrta etapa na dirki po Italiji je kolesarje popeljala od Chiavarija do La Spezie. Tudi ta etapa je bila še kako razgibana, videli pa smo zares zanimivo dirkanje. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone tretje kategorije. Najprej vzpon na Colla di Velva. Ta je na 536 metrih nadmorske višine. Na stoprvem kilometru je bil vrh 548 metrov visokega Passa Termine. Zgolj deset kilometrov pred ciljem pa je bil še vrh 323 metrov visokega Biassa. Sledil je samo še spust proti cilju, ki je bil na sporedu po 150 km bega.

Najprej se je v ospredju izoblikovala velika skupina ubežnikov, med katerimi so bili Franco Pellizotti, Mauro Finetto, Chad Haga, Tsgabu Grmay, Edoardo Zardini, Davide Formolo, Pavel Kočetkov, Johan Esteban Chaves, John Darwin Atapuma, Andrey Zeits, Simon Clarke, Dario Cataldo, Konstantin Sivcov, Thomas Danielson, Martijn Keizer, Giovanni Visconti, Arnaud Courteille, Sonny Colbrelli, Pieter Weening, Maxime Monfort, Davide Malacarne, Ama ël Moinard, Sylwester Szmyd, Simone Stortoni, Matteo Montaguti, Salvatore Puccio, Sergej Lagutin, Andrey Amador in Roman Kreuziger. Kljub nekaterim nevarnim kolesarjem v skupini, so si ubežniki privozili deset minut prednosti.

V ozadju so se v lov podali kolesarji Astane in Etixx Quick Stepa, medtem ko so se ubežniki bližali vznožju vzpona na Termine. Astana je poskrbela za dodatno selekcijo v glavnini in popustil je tudi nosilec rožnate majice Michael Matthews. Tudi favoriti so ostali brez številnih pomočnikov. Uran je ostal sam, Contador je ob sebi imel samo še Michaelra Rogersa. Med temi vseeno ni prišlo do razlik, pa čeprav je bil Fabio Aru izjemno aktiven in so mu le malokateri lahko sledili. Ta skupina pa se je lahko udarila za drugo mesto. Izmed ubežnikov je namreč v ospredju ostal samo še Davide Formolo. 22-letni Italijan je s prednostjo 22 sekund moštvu Cannondale Garmin privozil prvo zmago v World Touru v tej sezoni. Boj za drugo mesto je dobil Simon Clarke, tretji je bil Yonathan Monsalve. Slovencev ni bilo v ospredju. Clarke je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ