Deset let po zadnji zmagi Rui Costa znova na vrhu

Deset let po zadnji zmagi Rui Costa znova na vrhu
10.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta

Za konec drugega tedna na Vuelti je bila znova na sporedu razgibana etapa, idealna za ubežnike. Remco Evenepoel je bil spet agresiven, a je bil tokrat Rui Costa najboljši.

Nedeljska etapa je bila precej lažja od sobotne, zaradi razgibanega terena smo pričakovali, da bo o zmagi odločal beg. Res je prišlo do tega, ampak šele po 80 kilometrih dirkanja. Glavno besedo pri tem je imel Remco Evenepoel, ki je napadal in želel oblikovati pravo skupino v ospredju, agresivni pa so bili tudi kolesarji UAE Emirates, v begu je bil nekaj časa Marc Soler, zato Jumbo Visma ni smela spustiti ubežnikov na večjo razdaljo.

Po 80 kilometrih silovitega dirkanja se je vendarle odcepila skupina 15 kolesarjev in glavnina se je ustavila. O zmagi se je odločalo na zadnjem vzponu, tam pa je Evenepoel plačal davek za agresivnih zadnjih 48 ur, zato je malenkost zaostal. V zaključku je bil najbolj spreten in tudi najmočnejši Rui Costa, ki je deset let po zadnji zmagi na Vuelti znova končal na najvišji stopnički. Costa je v šprintu ugnal Lennarda Kamno in Santiaga Buitraga.

V skupini z rdečo majico sta imela Sepp Kuss in Jumbo Visma vse pod nadzorom, nevtralizirala sta nekaj poizkusov ekipe UAE Emirates in varno zaključila z drugim tednom dirkanja. Primož Roglič ostaja na drugem mestu v skupnem seštevku, njegove možnosti za skupno zmago pa so v celoti odvisne od Seppa Kussa. Če Američan en bo zašel v krizo, ga Roglič in Vingegaard zagotovo ne bosta napadala.

Prave odgovore glede možnosti Kussa bomo bržkone dobili v sredo, ko bo Vuelta zavila na peklenski Angliru.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ