Dileme ni več - Sepp Kuss bo prvak Vuelte!

Dileme ni več - Sepp Kuss bo prvak Vuelte!
16.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Turbulentni zadnji teden na dirki po Španiji vendarle ni premešal razmerja moči povsem na vrhu, Sepp Kuss je tudi danes zadržal vodstvo in bo jutri slavil skupno zmago v Madridu.

V hribih pred Madridom je potekala še zadnja zahtevna etapa letošnje Vuelte, z 10 kratkimi vzponi je bila prava za napad na rdečo majico. A so tekmeci iz drugih ekip že nekaj etap nazaj obupali, pri Jumbo Vismi pa so se vendarle odločili, da Seppa Kussa ne bodo več napadali. V zadnjem tednu so sami sebi zakuhali le PR polom in skrhane odnose v ekipi, rezultat pa je ostal enak - Kuss bo jutri postal zmagovalec dirke po Španiji.

V glavnini sta mu Primož Roglič in Jonas Vingegaard stala ob strani, napadov praktično ni bilo, le Juan Ayuso in Enric Mas sta se nekoliko spopadla za četrto mesto, a na koncu sprememb ni bilo. Trojica Jumbo Visme si je lahko privoščila, da v zaključku zaostane za nekaj sekund in sami so se, objeti, pripeljali čez ciljno črto. Na videz je v taboru najmočnejše ekipe na svetu spet vse v redu ... Kuss bo jutri zagotovo eden najbolj priljubljenih zmagovalcev tritedenske dirke zadnjih let in največje presenečenje po zmagi Taa Geoghegan Harta (Giro 2020) v tem desetletju.

V boju za etapno zmago so med seboj pričakovano obračunali ubežniki, najbolj spreten je bil v zaključku Wout Poels, ki je z dolgim šprintom presenetil tekmece. Že precej utrujeni Remco Evenepoel, ki je v zadnjh 10 dneh konstantno bežal, je zmogel le še drugo mesto, a si tudi on za borbene vožnje po kalvariji na Tourmaletu zasluži vse čestitke.

Jutri torej kolesarje čaka še parada šampionov v Madridu, nato bo zadnja tritedenska dirka sezone končana.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ