Direktor Gira želi kazen za Jumbo Vismo in EF

Direktor Gira želi kazen za Jumbo Vismo in EF
27.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Direktor dirke po Italiji Mauro Vegni želi, da UCI kaznuje ekipi Jumbo Visma in EF. Razlog je obnašanje na Giru.

Po prvem dnevu premora stsa ekipi Mitchelton Scott in Jumbo Visma zapustili dirko po Italiji. Obe sta kot razlog za to navedli pozitivne primere na Covid-19. Pri avstralski ekipi je to bilo pričakovati, saj so imeli več takih primerov, pri nizozemski pa je bil pozitiven samo kapetan Steven Kruijswijk.

Pri ameriški ekipi EF pa so po drugem dnevu premora napisali protestno pismo, v katerem so od organizatorjev in Mednarodne kolesarske zveze zahtevali, da dirko predčasno konča. Ekipa Jonathana Vaughtersa je že predtem opozorila, da “mehurček” ne deluje prav, saj je bilo preveč pozitivnih na Covid-19.



Na nepravilnosti, predvsem pa na nedoslednost pri izvajanju ukrepov so opozarjali tudi nekateri drugi kolesarji, a Vegni je vedno branil položaj. Na željo EF so tudi povečali število testiranj. V torek pa je v intervjuju za Gazzetto dello Sport Vegni med drugim dejal:

"Rekel sem, da bo še drugi del tega Gira. O tem bomo govorili v primerni družbi in sprejeli bomo prave odločitve. Tu merim predvsem na UCI. Vodilne bomo vprašali, kaj nameravajo narediti. Tu se to ne bo končalo. Želim, da se kaznuje Jumbo Vismo in EF."



Vegni je dejal, da razmišlja, da omenjenih dveh ekip na naslednjo dirko po Italiji ne bi več povabil, pa čeprav je jasno, da imata obe pravico nastopiti, saj sta del World Toura. Vegnija je dodatno ujezil tudi protest kolesarjev pred petkovo skoraj 260 kilometrov dolgo etapo, ki so jo morali kasneje skrajšati.

Na koncu pa je Vegni vseeno priznal, da je vesel in ponosen, da je Giro prišel do Milana: "Morda je kdo pomislil, da nam ne bo uspelo, vendar pa nam je. In na koncu je prav vožnja na čas dala zmagovalca. Giro je v svet poslal sporočilo o ponosu Italije. To je velik uspeh za državo in dokaz, da se lahko živi s tem virusom. Zahvalil bi se celotnemu osebju, ki je trdo delalo. Vsekakor je bilo to dirko najtežje organizirati. Veliko je bilo skrbi, veliko stvari smo morali rešiti, vendar pa smo vse počeli z željo, da pridemo v Milan."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ