Direktor o tem, če bo Vuelta prišla do Madrida

Direktor o tem, če bo Vuelta prišla do Madrida
26.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V Španiji so zaradi širjenja novega koronavirusa razglasili izredne razmere. Vse skupaj pa očitno ne vpliva dodatno na karavano dirke po Španiji. Vsaj zaenkrat ne.

"Ne vem, če bo Vuelta prišla do Madrida, vendar pa ob trenutni situaciji ne vidim ovir."
Javier Guillen, direktor dirke po Španiji

Kolesarji na tritedenskih dirkah morajo ob dnevu počitka opraviti tudi testiranje na Covid-19. Pravzaprav ga večina osebja opravi že v nedeljo po etapi pred dnevom počitka. Tudi na dirki po Španiji so že pred samim začetkom in zdaj pred dnevom počitka opravili serijo testiranj. Rezultati še niso znani.

Obenem so v Španiji zaradi koronavirusa razglasili izredne razmere. Za organizacijo takega dogodka je to vsekakor dodatna oteževalna okoliščina. "Ne vem, če bo Vuelta prišla do Madrida, vendar pa ob trenutni situaciji ne vidim ovir," je dejal direktor dirke Javier Guillen:

"Seveda so prepovedi glede potovanj v nočnih urah, a Vuelte se pri teh ukrepih ne omenja. Trenutno se profesionalna športna tekmovanja lahko izvaja." Seveda pa se lahko marsikaj spremeni v trenutku in tega se zaveda tudi Guillen. Nenazadnje je v Španiji na Covid-19 že več kot 16 tisoč pozitivnih oseb na dan:



"Iz dneva v dan se bomo morali odločati, kako naprej. Lahko se zgodi, da se bodo v kakšni izmed avtonomnih pokrajin odločili za prepoved. Lahko pa se vedno sprejme tudi izjeme, tako da gre lahko dirka naprej. Vsako situacijo bomo morali obravnavati posebej, vendar pa sem optimist in prepričan sem, da Vuelti nobena pokrajina ne bo prepovedala prehoda."

Trenutno so v Španiji od 23. ure do 6. ure uvedli policijsko uro, a so posameznim regijam prepustili odločanje glede zaostrovanja ukrepov. Na Kanarskih otokih je pozitivnih primerov zelo malo, tako da zaostrovanj ne bo. V Madridu nameravajo s 6. novembrom gostinskim lokalom dovoliti obratovanje vse do 24. ure.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ