''Divji'' ciklokrosisti bodo v nedeljo svoje moči merili v Kranju

''Divji'' ciklokrosisti bodo v nedeljo svoje moči merili v Kranju
17.11.2011 AVTOR:
Zanimiva kolesarska disciplina, ki je v tujini zelo razvita je v Sloveniji ob pojavu gorskega kolesarstva povsem zamrla pred dvajsetimi leti.
Cestni in gorski kolesarji iz vse slovenije bodo po prvi tekmi ciklokrosa v Tunjicah tokrat svoje moči pomerili na drugi tekmi ''divjega'' pokala v Kranju. Zanimiva kolesarska disciplina, ki je v tujini zelo razvita je v Sloveniji ob pojavu gorskega kolesarstva povsem zamrla pred dvajsetimi leti. Organizatorji ''divjega'' pokala v ciklokrosu so se odločili, da v letu 2011 poiskusijo s ponovno oživitvijo te discipline na naših tleh. Med ustanovitelji neuradnega pokala v ciklokrosu je tudi kranjski kolesarski klub Sava.

Na prvi tekmi v Tunjicah se je na štartu vseh kategorij zbralo presenetljivo veliko število cestnih in gorskih kolesarjev. Tudi številna publika, ki se je zbrala ob razgibani progi je bila priča izredno zanimivim tekmam, ki so postregle s prenekaterimi dramatičnimi zaključki. Organizatorji nedeljske tekme v okolici velodroma v Stražišču napovedujejo,da bo tekma v nedeljo ravno tako zanimiva in glede na traso še bolj razburljiva.

Tokratno tekmovanje bo postreglo z dirkanjem na in v okolici velodroma. Na štartni črti velodroma bodo stali nekateri najboljši slovenski kolesarji in kolesarke različnih disciplin. Prve vrste bodo rezervirane za trenutno vodilne tekmovalce v skupni razvrstitvi ''divjega'' pokala. V članski konkureci bosta tudi tokrat favorita Luka Mezgec in Tanja Žakelj. Luka, ki je v Tunjicah zmagal po hudem boju z Urbanom Ferenčakom je pokazal, da je glede na letni čas v izredno dobri formi. Tanja Žakelj pa se bo tudi tokrat trudila, da premaga čim večje število mladincev in tako dokaže na kako visokem nivoju je slovensko žensko MTB kolesarstvo.

Že tekma v Tunjicah je gostila veliko število zvenečih imen profesionalnega kolesarstva. 'Savčani' napovedujejo,da bodo na štart kranjske tekme privabili še več kolesarskih zvezd. Nastop je že potrdil Kristijan Koren, ki bo druščini s Tunjic še dodal na veljavi.

Tudi v odprti kategoriji amaterjev in mladincev bomo v nedeljo lahko spremljali kako se bodo odvili dvoboji med Sikoškom in Kukovičem med amaterji ter med Korošcem in Mohoričem v mladinski kategoriji. V Tunjicah sta zmagovalca obeh kategorij zmagala z zelo majhn razliko in hitro se lahko zgodi,da bo tokrat rezultat drugačen. Morda pa se v boj za sam vrh tokrat vmeša celo kdo drug?!

Pravilnik tekmovanj 'divjega' pokala dopušča, da tekmovalci v vseh disciplinah smejo nastopati na kakršnem koli kolesu. To pravilo gre ''na roko'' še posebej mladim kolesarjem, ki v svoji garaži nimajo kolesa za ciklokros a si kljub temu želijo tekmovati v obdobju,ki do sedaj sicer ni bilo namenjeno kolesarskim tekmovanjem. Trasa tekme za dečke in deklice do 15 let bo prilagojena mladim kolesarjem in zato so na tekmo vabljeni vsi mladi, ki radi kolesarijo.

Za vse, ki si želite tekmo v Stražišču spremljati v živo, a vam zaradi ne bo uspelo priti na prizorišče in si ogledati tekme, so organizatorji tudi tokrat za vas pripravili rezultatev živo prek interneta. 
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ