Do novega leta brez težko pričakovanega troboja?

Do novega leta brez težko pričakovanega troboja?
15.11.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel in Tom Pidcock. Vsi mojstri za ciklokros. A do novega leta se vsi trije skupaj med sabo očitno ne bodo pomerili.

Ciklokros sezona je že v polnem teku in tisti, ki se posvečajo predvsem tej disciplini imajo za sabo že lepo število dirk. Seveda javnost pričakuje tudi nastope treh “največjih”. To so Tom Pidcock, Wout Van Aert in Mathieu Van der Poel. Najprej se je govorilo, da naj bi se ti trije med sabo udarili že 27. novembra na dirki v Hulstu, a nizozemski, pa tudi belgijski mediji zdaj pišejo, da naj bi Van Aert to dirko izpustil.

Raje naj bi se udeležil dirke X2O Trofee Kortrijk-Urban Cross, ki bo na sporedu dan prej. To pomeni, da bo ciklokros sezono vseeno začel že konec novembra, le da bomo pričakovani troboj lahko gledali šele kasneje. Van Aert naj bi se namreč odločil, da bo letošnjo tekmovalno sezono ciklokrosa prilagajal skupnim pripravam z ekipo Jumbo Visma. Vsekakor pa želi biti v formi že 5. februarja, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo v Hoogerheideju.

Če bo program dirk zares takšen, naj bi izvedeli v četrtek, ko naj bi Van Aert tudi uradno sporočil, kje vse namerava nastopati v prihodnjih mesecih. Očitno pa ga čaka naporen konec leta, saj naj bi nastopal na dirkah 26., 27., 28. in 30. decembra. V novo leto pa bo z vidika dirkanja vstopil 5. in nato 8. januarja. To pomeni, da namerava odpeljati kar sedem dirk v vsega dveh tednih. Glavni cilj, kot že omenjeno, bo svetovno prvenstvo. To bo na Nizozemskem.

Van Aert bo poskušal osvojiti že osmi naslov svetovnega prvaka. Prav lahko se zgodi, da se bo tam spet soočil z večnim tekmecem Van der Poelom, ki se vsekakor želi dokazati na domačih tleh. Po tej dirki se bo Van Aert osredotočil na cestno dirkanje in na enodnevne klasike. Tekmovalni del naj bi 28-letnik začel 25. februarja z dirko Omloop Het Nieuwsblad.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ