Dobitniki priznanj najboljših med gorskimi kolesarji v Pokalu Slovenije

Dobitniki priznanj najboljših med gorskimi kolesarji v Pokalu Slovenije
08.11.2011 AVTOR:
Kot smo že poročali, so v Kamniku preteklo nedeljo podelili letošnja priznanja najboljšim gorskim kolesarjem v točko
Gre za tekmovanja, ki spadajo pod okrilje gorskokolesarske sekcije Kolesarske zveze Slovenije v disciplinah kros, spust, 4kros in bmx.
 
Kros
 
Na sedmih tekmovanjih v krosu, ki so se začela v začetku aprila v Gričih ter končala s Kamniškim krosom v juliju, je med člani največ točk zbral Matjaž Budin (Orbea Geax), drugi je bil Nejc Černilogar (KK Završnica), tretji pa Blaž Pristovnik (Orbea Geax).
Pri ženskah v kategoriji elite, je bila letos najboljša Ana Zupan iz Energijateam.com, na drugo mesto se je uvrstila bronasta z evropskega prvenstva Tanja Žakelj, tretja pa je bila njena klubska kolegica iz  ekipe Orbea Geax, Nina Homovec.
Posebej napeto je bilo v kategoriji U23, kjer je Blaž Uršič (orbea Geax) za vsega eno točko prehitel klubskega kolega Primoža Gamsa, tretji pa je bil Domen Vogrin (Calcit Bike Team GT).
Da imamo dobre tekmovalce za prihodnjih nekaj let, priča pogled na lestvico mladincev, kjer je prav tako z eno točko slavil Gregor Dimic iz Energijateam.com pred Rokom Korošcem in Luko Vrankarjem (oba Calcit Bike Team GT).
 
Spust
 
V gravitacijski disciplini je bil letos na naših tekmovališčih najbolj suveren kolesar Orbee Geax, Nejc Rutar, pred Miranom Vauhom iz KK Črn Trn in Žigo Pandurjem (KD Rajd Trek).
Pri ženskah si prvo mesto po točkah delita Rebeka Barlič (MTB Trbovlje Specialized) in Zarja Černilogar (KK Črn Trn), pred tretjeuvrščeno Špelo Horvat (KD Rajd Trek).
 
4kros
 
Da so KK Črn Trn najmočnejša 4kros ekipa pri nas smo vedeli že med letom, sedaj pa pogled na prva tri mesta pri članih to le še potrjuje. Na vrhu so torej Kristjan Medvešček, Andrej Bratina in Urban Rotnik.
Pri ženskah je največ točk zbrala njihova klubska kolegica Polona Lavrenčič, pred Moniko Hrastnik in Nežo Knez (KD Rajd, Unior Tools Team).
 
BMX
 
V odprtem razredu 17+, kjer skupaj nastopajo mladinci, U23 in člani, je v letošnjem točkovanju, kjer so bile na voljo le tri dirke in sicer v Ribnici, Mariboru in Ljubljani, največ zbral Tilen Frank (BSX Team) pred klubskim kolegom Davorinom Malekovičem  in tretjeuvrščenim Janijem Fučko iz KK Črn Trn.  Je pa prav bmx scena pri nas očitno najmočnejši magnet za mlajše generacije, saj najdemo močno zastopane kategorije vse do U-7.
 
Ostale rezultate po disciplinah in posameznih kategorijah si lahko ogledate na tej povezavi.

Foto: Vanja Kodermac
Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ