"Dobri stari Primož do konca tedna"

"Dobri stari Primož do konca tedna"
30.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pred kolesarji je posamična vožnja na čas. Ni ekstremno dolga, pa vendarle bo to tudi edina taka priložnost za mojstre za vožnjo na čas. Na voljo bodo imeli 30,9 km dolgo preizkušnjo, ki bo bolj ali manj ravninska. Večina moštev je imela na prost dan novinarske konference, na katerih so kolesarji stopili pred mediji. Pri Jumbo Vismi pa se za kaj takega ob drugem prostem dnevu počitka niso odločili.

Dejstvo je, da so zaradi bolezni ostali brez dveh kolesarjev. Sepp Kuss in Edoardo Affini z dirko ne bosta nadaljevala. Poškodovan je tudi Mike Teunissen. "Mike je nekoliko oslabel in postopoma okreva. Chris je padel včeraj, obenem smo izgubili še dva kolesarja. A trenutno smo tretji, pa čeprav z nekoliko večjim zaostankom od pričakovanj. Ne smemo pa pozabiti, da smo dve etapi že dobili," je v uradni izjavi za javnost dejal Addy Engels:

"Nadaljevali bomo po istem principu. A, kot ekipa se bomo morali sprijazniti z izgubo Seppa in Eda, ki ga bomo v naslednjih dveh tednih pogrešali, saj je lahko Primoža branil v vetru. Seppov odstop je bil tudi razočaranje. A, kot ekipa moramo nadaljevati in poskrbeti, da bomo s Primožem v ospredju v ključnih trenutkih. Upajmo, da se bo Primož še nekoliko izboljšal v naslednjih dneh in bo do vikenda že dobri stari Primož."

Zdaj je pred kolesarji najprej posamična vožnja na čas. Tudi v taki disciplini trenutno največji tekmec vseh na Vuelti Remco Evenepoel blesti. "Tako kot vedno merimo na najvišja mesta. Primož in Rohan sta dva največja specialista v naši ekipi na Vuelti. Če bo vse potekalo po načrtih, potem se bomo borili za zmago," pa je še dodal Engels.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ