Dolg dan in pester zaključek

Dolg dan in pester zaključek
05.09.2022 AVTOR: DZ, vir: Vuelta a Espana

Na dirki po Španiji je čas za zadnji dan počitka, potem pa kolesarje najprej čaka 16. etapa. Ta je ravninska, a zaključek je spet razgiban in nepredvidljiv.

Po dnevu premora na dirki po Španiji se bodo kolesarji soočili s 16. etapo. Ta ne bo pretirano zahtevna in bo po vsej verjetnosti predstavljala nekakšen “mehkejši” prehod v tretji, odločilen teden dirkanja. Govorimo o ravninski preizkušnji. Start bo gostil Sanlucar de Barrameda, cilj pa Tomares v okolici Seville.

Karavana se bo bližala Madridu in okolici. Etapa bo dolga 189 kilometrov. po 161 kilometrih dirkanja bo sprint za točke in odbitne sekunde. Alcala del Rio bo gostil ta leteči cilj. Sledila bo še naprej ravnina, potem pa nekategoriziran klanec, ki se bo končal na 180 kilometru. Sledil bo spust in pote zaključek. Pravijo, da bo to sprinterska etapa, a bo vendarle začinjena s šesto metrov dolgim klancev z 8,3-odstotnim povprečnim naklonom tik pred samim zaključkom.

Nič posebnega. A vendar moramo izpostaviti utrujene noge in samo trenutek nepozornosti lahko marsikaj spremeni. Tudi kolesarji Quick Step Alpha Vinyl si bodo morda lahko nekoliko oddahnili, saj lahko pričakujemo, da bodo želeli potek etape imeti pod nadzorom sprinterji in njihove ekipe. To je zanje namreč zadnja priložnost pred zadnjim dnem v Madridu.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ