Dolg in zahteven dan pred kolesarji

Dolg in zahteven dan pred kolesarji
05.11.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Fantje so spet opravili odlično delo. Vedno smo blizu," je po 14. etapi dirke po Španiji dejal Tadej Pogačar in poudaril, da je bila etapa nadvse hitra.

14. etapa na dirki po Španiji ni bila ekstremno zahtevna. Bila pa je nadvse razgibana in dolga kar 205 kilometrov. Kljub vsemu je zmagovalec Tim Wellens na cilju imel povprečno hitrost kar 44,33 km/h.

"Kar hitra in težka etapa. Za nas je bilo v redu. V ospredju so bili zelo močni fantje. Bila je močna skupina, tako da jih je bilo nemogoče ujeti," je priznal vodilni Primož Roglič. Rdečo majico je zanesljivo ubranil. Tudi na zaključnem vzponu.

V glavnini pa posebnega interesa za tisti pravi boj na zaključnem, dober kilometer dolgem vzponu niso imeli, saj se niso mogli boriti za zmago: "Če bi se pojavila priložnost, potem bi sprintal, ampak ubežniki so bili spredaj, tako da je bilo dobro."14. etapa je zdaj že za kolesarji. Rogliča do ponovitve lanske končne zmage ločijo samo še štiri etape. Madrid je vedno bliže, a tudi utrujenost celotne karavane je vse večja: "Do zdaj vsi v nogah že čutimo, da je nekaj že za nami. Vendar nimam veliko izbire. To pač počnemo in se potrudimo narediti vse po najboljših močeh."

Zdaj je pred kolesarji 15. od 18. etap. Zelo dolga. Najdaljša na dirki. Mos bo gostil start, cilj pa Peibla de Sanabrai. Etapa bo dolga 231 kilometrov. Uvod je ravninski, potem pa je teren vseskozi razgiban.

"Prvih 50 kilometrov je ravninskih, potem pa je cesta vseskozi razgibana. V zaključku bi lahko deževalo," je dejal strokovni pomočnik španske televizije Pedro Delgado. Pet vzponov tretje kategorije bodo morali kolesarji premagati. Zadnjega 20 kilometrov pred ciljem. Sledil bo samo še spust in ravnina do cilja. Priložnosti za napad bo tako še kar nekaj.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ