Domel Cultu dodal e

Domel Cultu dodal e
10.05.2021 AVTOR: Sporočilo za javnost

Plod sodelovanja med Cultom in Domelom je nova blagovna znamka električnih koles, imenovana eCult.

Pod to znamko se bodo tržila izključno električna kolesa, gnana z Domelovimi pogoni, ki po karakteristikah spadajo v sam svetovni vrh ponudbe električnih pogonskih motorjev za e-kolesa.

Prvi eCult bo že letos prišel na slovensko tržišče pod imenom Octane 112. Že njegovo ime poudarja brutalno moč Domelovega RS motorja, ki ponuja neverjetnih 112 Nm navora.

V podjetju Cult d.o.o. so poskrbeli za razvoj okvirja in za skrben izbor komponent, Domel d.o.o. pa je poskrbel, da kolo krasi moderen in predvsem močan ter zanesljiv motor Domel RS. Motor je v celoti razvit v Sloveniji, poganja pa ga baterija, ki je prav tako plod slovenskega znanja - mariborskega podjetja Comtron d.o.o..

eCult Octane 112 je bil razvit z mislijo na uporabnika, ki se želi zapeljati po raznovrstnih podlagah, tako po asfaltiranih cestah kot po strmih enoslednicah, brez strahu, da bi ga ustavila strmina. eCult Octane 112 pokaže dobre vozne lastnosti tako na vzponih kot tudi zahtevnih spustih. Z veliko 48V baterijo, ki ponuja 660Wh kapacitete, pa nudi do 150 km dometa.

Maloprodajna cena eCult znaša 3.699,00. Več o kolesu >>>


Za udobno vožnjo eCulta skrbi sklop komponent. Najprej opazimo velike, 29 colske obročnike, ki so obuti v 2,6˝ (66mm) široke Vittoria Mezcal plašče, ki nudijo veliko udobja, oprijema ter dobrega prenosa sile na podlago. Sprednje vzmetne vilice Marzocchi Z2 so posebej izdelane za uporabo na ˝težjih˝ e-kolesih. S 120mm hoda ter zračno vzmetjo nudijo možnost natančne nastavitve vzmetenja za vsakega posameznika in s tem maksimalno delovanje vzmetenja v vseh pogojih.

Pregledna kontrolna plošča Sigma EOX R500, ki je nameščena na krmilu kolesa uporabniku zagotavlja vse potrebne funkcije za preprosto upravljanje asistenc motorja. V kolikor pa si želi uporabnik več podatkov se enostavno poveže s telefonom preko bluetooth povezave s kolesom in si naloži aplikacijo Sigma EOX.

Sigma EOX APP nudi

  • Beleženje kadence kolesarja (povprečna in maksimalna vrednost)
  • Vložena moč kolesarja (povprečna in maksimalna vrednost)
  • SoC baterije (stanje napolnjenosti baterije)
  • Pregled uporabe stopnje pomoči (čas/kilometri prevoženi na določeni stopnji pomoči)
  • Pregled skupno prevoženih kilometrov in delovnih ur pogona
  • Prikazovanja srčnega utripa preko pasa srčnega utripa (pas ni priložen)
  • Beleženje porabe kalorij
  • Domet (range)
  • Možnost nastavitve letnega plana
  • Povezljivost z aplikacijami Strava in Komoot

Uporabnik si lahko dokupi tudi ekran Sigma V1300, ki je kompatibilen s kontrolno ploščo EOX R500, kateri nadomešča uporabo telefona, ki pa poleg že naštetih možnosti ponuja tudi opcijo navigacije.
Kontrolna plošča Sigma EOX R500 ima tudi funkcijo vklopa/izklopa luči (kabel in luči niso v ceni).

Značke: Trgovina
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ