Domen Novak: Naslednje leto po zmago

Domen Novak: Naslednje leto po zmago
28.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ne samo boj za končno zmago. Prav poseben boj je prikazal Domen Novak, ki je bil v 20. etapi do Marmolade zelo blizu etapnemu uspehu!

Domen Novak je bil v pobegu dneva in takoj se je videlo, da je zelo prepričljiv. Le Alessandro Covi je ubženikom ušel že na predzadnjem vzpon, na Passo Pordoi. Niso mu sledili in tako si je hitro privozil večjo prednost.

Novak bi moral po osnovnem načrtu pomagati Mikelu Landi, če bi se Špancu uspelo preseliti do ubežnikov, a ta taktična zamisel ni uspela. "Prvi cilj danes je bil dobiti etapo z Mikelom, tako da so kolegi narekovali ritem, medtem ko sem bil jaz v pobegu," je v izjavi za javnost priznal Domen Novak. In tako so se pri ekipi odločili, da dajo Novaku proste roke.

"Na Pordoiju je Covi napadel, nadaljeval je v svojem ritmu in preživel vse do ciljne črte. Pred začetkom zadnjega vzpona so se pri ekipi odločili, da lahko poskusim dobiti etapo. Šel sem na polno in ga poskusil ujeti," je Novak še povedal za uradno spletno stran moštva Bahrain Victorious. Na koncu se je Covi po premaganih več kot 4500 metrih nadmorske višine veselil etapne zmage,

Novak pa se mu je približal na vsega 32 sekund zaostanka. To je bilo dovolj za drugo mesto in največji uspeh Domna Novaka med elito. "Drugo mesto se zdi kot nekakšno razočaranje. Naredil sem vse, kar sem lahko, da bi prišel do zmage. A bil sem nekoliko prekratek. A to je kolesarstvo. Naslednje leto bom prišel in dobil etapo."

Vsekakor je to lepa nagrada za izjemno nastopanje na tritedenski dirki. Od prvega dneva naprej je vestno opravljal vlogo pomočnika Mikelu Landi. Na najtežjih vzponih je bil dolgo ob svojemu kapetanu in je narekoval ritem. Dan pred koncem je Novak 31. v skupnem seštevku, lahko se pohvali tudi s tem, da je Landi pomagal do odra a zmagovalce, poleg tega je Bahrain Victorious dan pred koncem na prvem mestu med ekipami.

Značke: Dirka po Italiji
Ključne besede:
Domen Novak
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ