Domenico Pozzovivo: Stanje je resno, a pod nadzorom

Domenico Pozzovivo: Stanje je resno, a pod nadzorom
12.05.2015 AVTOR: D. Z.
O padcu Domenica Pozzoviva v 3. etapi dirke po Italiji smo že pisali. Iz Italije pa zdaj prihajajo vzpodbudne novice.

Domenico Pozzovivo je padel na spustu na 95 kilometru. V desnem ovinku je izgubil nadzor nad kolesom in padel naravnost na glavo. Pozzovivo je negibno ležal na tleh, obraz pa je bil pol krvi. Mnogi so se spomnili na tragično nesrečo Wouterja Weylandta, ki se je prav v tretji etapi Gira 2011, prav v Liguriji smrtno ponesrečil. Na srečo pa se tokrat kaj takega ni zgodilo. Pozzovivo je nesrečo preživel, čakajo pa ga številni pregledi.

»Ko smo prišli k njemu, je za trenutek izgubil zavest, vendar si je kmalu opomogel. Udaril se je v glavo. Ima številne ureznine, vendar pa je normalno dihal. Bil je pri zavesti, lahko pa je tudi premikal roke in noge, « je dejala Elena Della Valle, zdravnica, ki je prva prišla h ponesrečenemu kolesarju. Zdravnica je hitro ocenila, da Pozzovivo ni v smrtni nevarnosti in sedem minut kasneje so ga že odpeljali z reševalnim avtomobilom do Canevala. Potem pa s helikopterjem v bolnišnico San Martino v Genovi.

»Ceste v Liguriji so zavite, v bolnišnici v Genovi pa imajo dober travmatološki center. Prav zato je bilo bolj praktično, da smo uporabili helikopter, « je dejal glavni zdravnik dirke Giovanni Tredici. Potem pa je še poudaril, da je stanje Pozzoviva: »Resno, vendar pod nadzorom. Prestal bo v takih primerih običajne preglede. Po prvih vtisih menimo, da poškodbe glave niso resnejše, vendar pa bomo počakali na izvide. « Sicer pa je Pozzovivo veljal za enega izmed kandidatov za stopničke, vendar pa je bil že v drugi etapi vpleten v padec in je izgubil več kot minuto.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ