Državna prvaka Mezgec in Dakskobler

Državna prvaka Mezgec in Dakskobler
02.12.2017 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec med elito in Matej Dakskobler med masters. To sta dva državna prvaka v ciklokrosu. V nadaljevanju pa še ostali.

Tokratno državno prvenstvo v ciklokrosu je gostil Šenčur. Natančneje, organizatorji so dirko izpeljali v športnem parku. Tokrat so kolesarji vozili v snegu, mrazu, blatu, tudi po mivki in asfaltu.

Obenem so organizatorji postavili še nekaj ovir, med najtežje je spadal kar lesen most. Najprej so se za naslove pomerili najmlajši. Torej dečki do 15 let. Prvak je postal Aljaž Petek (KK Kranj), ki je premagal Davida Jagodiča (Calcit Bike) in Marcela Skoka (KD Sloga 1902 Idrija). Pri deklicah je bila najboljša Hana Kranjec Žagar (Calcit bike Team).

Druga je bila Neja Kalan, tretja pa njena kolegica pri KK Kranj Tina Kostelec. Ker pa so vse uporabljale gorska kolesa, je naslov prvakinje osvojila Ivana Rosa Novak (KD Sloga 1902 Idrija), ki je sicer imela četrti čas. Pri mladincih smo videli še večjo prevlado kolesarjev z gorskimi kolesi, saj so zasedli prvih šest mesto. Najboljši je bil Mihael Štajnar pred Blažem Želejem in Jernejem Hribarjem. Državni prvak v ciklokrosu pa je postal sicer sedmi Anže Skok (Rog AS). Drugi je bil Jakob Smolnikar (Energija Team), tretji pa Fabijan Kralj (Pantal).

Tudi pri ženskah je bila najhitrejši kolesarka z gorskim kolesom Tina Perše, medtem ko je prvakinja postala Tjaša Sušnik. In potem sta tu še najmočnejši kategoriji. Kolesarji do 40 in nad 40 let so startali skupaj. Na startu so bili tudi Luka Mezgec, Rok Korošec, Aldo Ino Ilešič … Takoj po startu je bilo jasno, kdo se bo udaril za naslov prvaka. Hitro so se oddaljili Luka Mezgec, Rok Korošec in Matej Kravos. Prav Kravos je bil naslednji, ki je popustil, medtem ko je Mezgec vseskozi pospeševal.

Kmalu mu je premoč moral priznati tudi Korošec in Mezgec je imel odprto pot proti zmagi. To je tudi izkoristil. Letos je nastopil na drugem ciklokrosu. Dobil je že tistega v Vipavi, zdaj pa še enega. Ta zmaga je posebna, saj je postal državni prvak. Osvojil je še tretji naslov v tej sezoni, saj je že postal državni prvak na cestni dirki, v olimpijskem krosu in zdaj še v ciklokrosu. Drugi je bil Korošec, tretji Kravos, četrti Obal, potem pa Zupančič, Pogačar, Kerkez, Primožič, Logar …

Ogorčen boj za zmago je potekal v najstarejši kategoriji. Šele v zadnjem krogu je Matej Dakskobler (KK Pantal) prehitel Bojana Ločnikarja. Dakskobler, ki tudi vodi v slovenskem pokalu je tako postal državni prvak. Tretji je bil Mitja Tancik. Sledijo Hajdinjak, Premrn, Martinjaš, Mori, Kovač … Pred kolesarji, ki nastopajo v na tekmah ciklokrosa je zdaj samo še ena prireditev. Zaključek celotnega pokala bo tudi letos gostilo Orehovlje pri Mirnu na Primorskem.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ