Dva Slovenca na Giru: Jan Tratnik in Domen Novak

Dva Slovenca na Giru: Jan Tratnik in Domen Novak
02.05.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz ekipe Bahrain Victorious smo dobili uradno potrditev, da bosta med osmerico izbrancev na dirki po Italiji nastopila tudi Jan Tratnik in Domen Novak.

Bahrain Victorious bo vsekakor med vidnejšimi ekipami na prihajajoči, že 105. dirki po Italiji, ki se bo začela v petek, 6. maja. Tokrat v Budimpešti na Madžarskem. Letos bo na dirki vsekakor močna konkurenca v boju za skupni seštevek in med kandidate za vrh spada tudi Mikel Landa, ki je na 3445 kilometrov dolgi dirki glavni adut Bahrain Victoriousa.

Zmagovalca bomo dobili v Veroni, po premaganih več kot 50 tisoč metrih nadmorske višine. "Pred Girom se spet dobro počutim. Po lanskem padcu imam novo priložnost. Resnično se odlično počutim. Sem samozavesten. Ob sebi imam super ekipo. Na zadnjih dirkah sem bil dober. V pripravah na Giro je vse potekalo po načrtu," je v izjavi za javnost dejal Mikel Landa.

Računal bo tudi na pomoč dveh Slovencev. Na Giro se vračata Jan Tratnik in Domen Novak. Tratnik se že lahko pohvali tudi z etapno zmago na tej dirki. Poleg dveh Slovencev in Lande bodo na dirki nastopili še Pello Bilbao, Wout Poels, Santiago Buitrago, Jasha Sutterlin in Phil Bauhaus. "Naš glavni cilj na tem Giru je zmaga v skupnem seštevku. Želimo pa tudi aktivno dirkati skozi celotno dirko in iskati priložnosti za morebitne etapne zmage v sprintih ali pobegih," je dejal glavni športni direktor Gorazd Štangelj.

To bi seveda pomenilo, da bosta imela tudi Slovenca kakšno priložnost za dokazovanje: "Začnemo na Madžarskem, z etapo, ki se bo po vsej verjetnosti končala s sprintom manjše skupine. Potem bo na sporedu vožnja na čas in pred odhodom na Sicilijo končno sprinterska etapa. Upamo, da bomo na Madžarskem izgubili čim manj časa v skupnem seštevku. Poleg tega pa, da bi nam uspelo doseči vidnejše rezultate s sprinterjem Bauhausom ter z Janom, ki je naš specialist za vožnje na čas."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ