Dvojček - revija Bicikel plus Tour 2024

Dvojček - revija Bicikel plus Tour 2024
15.06.2024 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Peta zaporedna posebna izdaja revije Bicikel plus, posvečena Dirki po Franciji, je tudi posledica izjemnih predstav slovenskih kolesarjev v zadnjih letih.

Z uspehi, s katerimi nas razveseljujejo, se razvija tudi posebna, dodatna izdaja. Če je bila še lani prvič v reviji predstavljena Dirka po Franciji za ženske, je to zdaj postala redna vsebina.

V drugi dodatni izdaji smo na podlagi stavnic in dogodkov iz preteklosti ugotavljali, da je imel tisto leto Tadej Pogačar 50 odstotkov možnosti, da se zavihti na zmagovalni oder, in dobrih 30 odstotkov možnosti, da še enkrat pripelje na Elizejske poljane v rumeni majici. Na drugi strani smo si ogledali, kako pogosto je uspel kolesarjem naskok na zmago po drugem mestu leto pred tem. Primož Roglič se je takrat pripravljal na Dirko po Franciji s takšnim izhodiščem.

Potem ko je Tadej Pogačar v štirih nastopih na Dirki po Franciji dvakrat zmagal in bil v končni razvrstitvi dvakrat drugi, je začel letošnjo sezono z namenom, da osvoji dve tritedenski preizkušnji. Nazadnje je to uspelo leta 1998 Marcu Pantaniju, ko je v isti sezoni slavil končno zmago na Dirki po Italiji in na Dirki po Franciji. Tadej Pogačar je za dosego tega izjemnega cilja na pol poti. Po prevladi od druge etape naprej in končni zmagi na Dirki po Italiji so vse misli že usmerjene na letošnjo Dirko po Franciji. V čem vse bo tritedenski spektakel ponovno poseben, boste lahko brali v letošnji izdaji, pa tudi o kolesarjih, ki jim je v preteklosti uspel podvig, da so v isti sezoni osvojili dvojček – zmago na Dirki po Italiji in Dirki po Franciji in s kakšnimi pastmi so se spopadali ter katere konkurente so morali premagati.

Glede na dogajanje v letošnji sezoni smo pred televizijskimi sprejemniki gledali v živo, kako se vse skupaj lahko v trenutku spremeni, a kljub nesrečam, s katerimi so se spopadali glavni favoriti za končno zmago na letošnji Dirki po Franciji na začetku sezone, gre pričakovati na letošnji dirki ponovno izjemno konkurenco. Poleg Tadeja Pogačarja je ponovno kandidat za končno zmago tudi Primož Roglič, ki je v novih barvah, z novo opremo in med novimi ekipnimi kolesarji, pred katerimi je velik preizkus, da prikažejo, ali so sposobni v tako kratkem času spremeniti miselnost z lovcev na etapne zmage v miselnost zmagovalcev. Zametki slednjega se s prihodom Primoža Rogliča v ekipo Bora-Hansgrohe že lahko opazijo.

Magični zateg in pravkar izdana knjiga Lepljivi bidon avtorja Carltona Kirbyja bosta prihajajoče poletje zabaven knjižni dvojček, ki vam bo na duhovit način popestril mirne trenutke med posameznimi etapami. V knjigi Magični zateg se Kirby dotakne tako rekoč vsake teme, ki je vsaj malo povezana s kolesarstvom in o kateri ste si od nekdaj želeli nekaj izvedeti, v drugi knjigi Lepljivi bidon pa spoznamo, da je profesionalno kolesarstvo veliko več kot le nacionalne dirke in spomeniki. V njem so v zadnjih letih tudi slovenski kolesarji deležni pozornosti. Literarni dvojček bo to poletje skupaj na voljo po nižji ceni.

Značke: Literatura
Ključne besede:
revija Bicikel.com plus
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ