Engels o Rogliču: Želimo, da zablesti

Engels o Rogliču: Želimo, da zablesti
22.05.2016 AVTOR: D. Z.
Na cilju v Čedadu v petek smo se pogovarjali tako s Primožem Rogličem, kot tudi s športnim direktorjem LottoNL Jumba Addyjem Engelsom.

Padci so sestavni del ...
»Zelo lepo je biti tukaj. Lepo, ker ljudje spregovorijo slovensko okrog mene, « je priznal Primož Roglič, ki je lahko užival ob številnih navijačih. Vesel, da je končno lahko videl domače, saj ga doma ni bilo več kot pol leta. Pred pripravami na visoki nadmorski višini je namreč živel in treniral v Gironi. Zdaj pa so mu mnogi prišli čestitati za izjemen uspeh – zmago v kronometru v Chiantiju.

Obenem pa je tudi trikrat grdo padel. »To je pač sestavni del tega športa. Dokler gre, se borim. Spet me vse boli, vendar bomo videli, kako bo. Sem v redu. Če pa ne bi bilo teh dveh padcev, bi bil še boljše, « je priznal nasmejani Roglič. Obenem pa je bil jasen: »Vsak dan poskušam pomagati Stevenu. « Tudi o gorskem kronometru ni veliko govoril … Zato pa smo za mnenje o Rogliču povprašali kar športnega direktorja moštva LottoNL Jumbo Addyja Engelsa.

"Ostati čim dlje blizu Kruijswijka "
»Seveda nas je presentil. Nisem sodeloval pri podpisu njegove pogodbe, saj je podpisal pred mano. Smo pa zaupali njegovim sposobnostim. Vseeno nas je presenetilo to, da je tako hitro postal tako dober, « je priznal Engels. Obenem pa je vseeno poudaril, kaj je glavni cilj ekipe:

»Najbolj pomembno je, da pomaga Stevenu Kruijswijku, ki je naš kandidat za najvišja mesta v skupnem seštevku. Seveda. Njegova odlična kronometra, predvsem pa zmaga v Chiantiju. To je fantastično. Tudi za ekipo. A, od zdaj naprej je najpomembnejše, da na vzponih čim dlje ostane blizu Stevenu. Tako, kot je to storil danes. «

Zdaj pa je Kruijswijk prevzel še rožnato majico. Če jo bo obdržal še po kronometru, potem bo Rogliča in ostale vsekakor čakalo še težko delo. Do konca Gira bo torej vsekakor pomočnik. A tukaj se kariera ne konča. V to je prepričan tudi Engels: »Na tem Giru bo vsekakor pomočnik. Prihodnost? Mi smo ekipa, ki želi razvijati svoje kolesarje. Primož je zelo nadarjen in na koncu si želimo videti, da zablesti. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ