Etape Gira: 151 kilometrov in ciljni klanec

Etape Gira: 151 kilometrov in ciljni klanec
31.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Dirka po Italiji se bliža koncu. A preden je bo konec, bomo videli še ogorčene boje. Najprej na vzponu San Martino di Castrozza.

Organizatorji dirke po Italiji so 19. etapi prisodili tri zvezdice, kar pomeni, da ni ekstremno zahtevna, pa vendar se bo končala na vrhu vzpona, zato bo do manjših razlik skorajda zagotovo prišlo. Gre za predzadnjo gorsko etapo na letošnji dirki po Italiji. Start bo gostil Treviso, po 151 kilometrih dirkanja pa bo cilj v kraju San Martino di Castrozza. Če so se v 18. etapi kolesarji skorajda ves čas rahlo spuščali, se bodo tokrat vseskozi rahlo dvigali.

Prvih 60 kilometrov bo s tremi nekategoriziranimi klanci razgibanih. Potem se bodo kolesarji povzpeli na prelaz tretje kategorije San Boldo, ki leži na 701 metru nadmorske višine. Vzpon je dolg šest kilometrov, povprečni naklon pa je 7,5-odstoten. Spet bo sledil razgiban, a nekoliko lažji teren z dvema letečima ciljema. Če bi Demare želel prevzeti majico najboljšega po točkah Pascalu Ackermannu, potem bi se moral podati v pobeg.

Tu pa bodo na voljo točke na kar dveh letečih ciljih v razmaku vsega 13 kilometrov. Sledil bo vzpon četrte kategorije na Lamon. Na 594 metrov visok vrh bodo kolesarji prišli po 116 kilometrih. Potem pa samo še spust in postopno vzpenjanje do vznožja zaključnega vzpona. Govorimo o 13,6 km dolgem klancu s 5,6-odstotnim povprečnim naklonom.

Vzpon je zelo enakomeren. Po osmih kilometrih vzpenjanja pa je z deset odstotnim naklonom najstrmejši odsek. Tisti, ki bi radi prišli že v Treviso pozdraviti tri slovenske kolesarje, dirka se bo začela ob 12:55. Veliko Slovencev pa na kolesarje že čaka na zaključnem vzponu. Kolesarje organizatorji tam pričakujejo med 16:56 in 17:25.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ