Etape Gira: 2400 metrov nadmorske višine

Etape Gira: 2400 metrov nadmorske višine
17.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Pred kolesarji na dirki po Italiji je 185 kilometrov dolga etapa do L'Aquile. Razgibana, a po profilu sodeč ne pretirano zahtevna.

Vasto bo gostil start sedme etape na dirki po Italiji, cilj pa bo gostila za Giro že poznana L'Aquila. Prva sprememba bo že ta, da Primož Roglič ne bo nosil rožnate majice, saj jo je včeraj predal ubežniku Valeriu Contiju. Tako ne bo v središču pozornosti, njegovi ekipi Jumbo Visma, pa ne bo treba prevzemati odgovrnosti pri narekovanju ritma. Sicer pa etapa vsaj v prvih 130 kilometrih ni posebej zahtevna. Dva lažja vzpona sta. Ripa Teatina in Chieti.

Po 130 kilometrih se bodo kolesarji pričenjali vzpenjati na "plato" proti L'Aquili. Najprej bodo morali premagati dobrih osem kilometrov dolg kategoriziran vzpon Le Svolte di Popoli. Po prečkanju gorskega cilja bo do cilja še dolgih 50 kilometrov. Vse do 175 kilometra ti kilometri niso zahtevni. Sledi zaključnih devet kilometrov. Najprej vzpon na Polveriero s povprečnim neklonom nekje med petimi in šestimi odstotki, najstrmejši del je devetodstoten.

Klanec je dolg tri kilometre. Sledi spust in pester zaključek. Takoj po spustu in ob vstopu v zadnja dva kilometra bo sledil oster desni ovinek. Potem pa zaključni vzpon. Povprečni naklon zadnjega kilometra je sedemodstoten, tik pred ciljem pa je naklon 11-odstoten. Kolesarji bodo morali premagati 2400 metrov nadmorske višine. Vsekakor etapa, v kateri se lahko marsikateremu favoritu zgodi, da bi izgubil nepotrebne sekunde.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ