Etape Gira: Bi lahko izpeljali še bolj ravninsko etapo?

Etape Gira: Bi lahko izpeljali še bolj ravninsko etapo?
21.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Vsekakor bo po prvem dnevu počitka nadaljevanje dirke po Italiji prijetno. Vsaj z vidika trase 10. etape.

Na dirki po Italiji so imeli kolesarji v ponedeljek na voljo prvi dan počitka. Seveda je to bil čas za novinarske konference, lažje treninge in prijetnejše druženje brez dodatnega pritiska. Zdaj pa se dirka po Italiji nadaljuje. Tokrat z lažjo etapo, ki se bo začela v Ravenni, ki je v preteklosti že dvakrat gostila tudi cilj etap na dirki po Italiji. Prvič leta 2005, drugič pa leta 2011. Obakrat smo videli ciljni sprint. Prvega je dobil Alessandro Petacchi, drugega pa Mark Cavendish.

Tokrat se bo etapa po 145 kilometrih končala v Modeni, rojstnemu kraju Enza Ferrarija, ustanovitelja podjetja iz Maranella. V Modeni se etapa Gira že vrsto let ni končala, se je pa zato že večkrat začela. Že takoj lahko rečemo. Bolj ravne etape skorajda ne bi mogli izpeljati. Brez gorskega cilja, sploh brez omembe vrednega vzpona.

Če ne bo pihalo, in če se kolesarji ne odločijo za oster ritem, potem bo to za favorite za končno zmago nekakšen podaljšan dan počitka, le nekoliko bolj aktiven. Vseeno bodo morali biti še kako zbrani, saj se v glavnini utrujenost že pozna in že majhna nepazljivost je lahko nevarna. Tokrat pa bomo po vsej verjetnosti videli sprint glavnine. Etapno zmago še vedno lovita sprinterja Arnaud Demare in domačin Elia Viviani.

Vsekakor je z dvema zmagama in majico najboljšega po točkah zagotovo nadvse zadovoljen Pascal Ackermann iz moštva Bora Hansgrohe. Valerio Conti bo branil rožnato majico. Pri tem mu pomaga tudi Jan Polanc, ki je odlično odpeljal nedeljski kronometer, ki ga je sicer prepričljivo dobil Primož Roglič. Pri moštvu UAE Team Emirates upajo, da jim bodo sprinterske ekipe pomagale pri narekovanju ritma in bodo tako pri branjenju majice porabili precej manj moči, kot bi jo sicer.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ