Etape Gira: Dolg dan in zaključek, ki lahko preseneti

Etape Gira: Dolg dan in zaključek, ki lahko preseneti
13.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

228 kilometrov. Zaključni vzpon, ki sicer ni preveč zahteven, bo pa že ob vznožju huda borba za mesta med najboljšimi. Lahko Primož Roglič ubrani rožnato majico?

4. etapa, torek, 14. 5. 2019: Orbetello – Frascati, 228 km **

Dirka po Italiji se bo v torek nadaljevala tam, kjer se je v ponedeljek končala. Torej v Orbetellu. Pred kolesarji bo spet zelo dolga etapa. Še daljša kot ponedeljkova. Premagati bodo morali kar 228 kilometrov. Klancev, ki bi jih morali na poti do cilja v Frascatiju prav posebej izpostaviti ne bo. Je pa to področje znano po razgibanih cestah.

To pomeni, da bodo morali kolesarji premagati številne vzpone, ki sicer ne bodo posebej zahtevni, pa vendar bo v etapi kar 2300 metrov nadmorske višine. V drugem delu bodo kolesarji že v bližini Rima. Zaključek pa bo pomemben tudi za tiste, ki se borijo za rožnato majico. Tudi Primož Roglič, ki bo spet startal kot vodilni v skupnem seštevku bo moral biti še kako pozoren.

Kolesarji bodo v zaključnih pet kilometrov vstopili v rahlem spustu. Sledila bo razgibana vožnja vse do 2,5 km pred ciljem. Tam se bo začel ciljni vzpon. Ta sicer ni pretirano zahteven, bo pa pomembno, da ga bo tudi Roglič začel v ospredju. Vzpon je v povprečjo nekaj manj kot petodstoten. Najstrmejši odsek pa je sedemodstoten. Zadnji kilometer vseskozi poteka navzgor in po več kot šest metrov široki cesti.

Tudi naklon tega dela klanca je okrog štiriodstoten. Etapa, ki bi lahko prinesla manjše razlike tudi med najboljšimi, saj bodo v zaključku zagotovo nastale luknje in bodo tako komisarji določali zaostanke. Različic pa je ogromno. Od uspešnega pobega, do sprinta, v katerem bi lahko prevladovali mojstri za enodnevne klasike, morda tudi kakšen hribolazec ...

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ