Etape Gira: Lahko veter poskrbi za selekcijo?

Etape Gira: Lahko veter poskrbi za selekcijo?
12.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Nov dan na dirki po Italiji. Nov dan, v katerem bo Primož Roglič nosil rožnato majico. Nova priložnost tudi za sprinterje.

3. etapa, ponedeljek, 13. 5. 2019: Vinci – Orbetello, 220 km **

V drugi etapi so kolesarji na dirki po Italiji šli skozi kraj Vinci – govorimo o rojstnem mestu Leonarda Da Vincija – tretja etapa pa se bo tam začela. Predvsem pa lahko govorimo o zelo dolgi etapi, ki se bo po 220 kilometrih končala v Orbetellu. Kolesarji bodo morali premagati dva kategorizirana vzpona, ki pa ne bosta pretirano zahtevna. Oba pa v prvi polovici etape.

Prvi vzpon bo Poggio All’Aglione. Na 436 metrov visok vrh bodo kolesarji prišli po vsega 34 kilometrih. Po 93 kilometrih pa bodo prečkali še vzpon Cantoniera di Montebello. Tudi ta ne bo prav posebej zahteven. Zadnjih 30 kilometrov pa je povsem ravninskih. Pričakujemo torej podoben razplet kot v drugi etapi. Pobeg manjše skupine kolesarjev, potem pa lov in sprint glavnine.

Zdaj je že jasno, da so najmočnejši sprinterji Ackermann, Viviani, Ewan, Gaviria, Demare, Cimolai … Primož Roglič bo etapo spet začel v središču pozornosti. Spet bo nosil rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku. V upanju, da bodo ekipi Jumbo Visma pri narekovanju ritma in lovljenju na pomoči priskočile prav ekipe s sprinterji. Obenem pa mnogi opozarjajo, da bi lahko za selekcijo in mnoga presenečanja poskrbel tudi veter.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ