Etape Gira: Pester zaključek 238 km preizkušnje

Etape Gira: Pester zaključek 238 km preizkušnje
15.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

6. etapa, četrtek, 16. 5. 2019: Cassino – San Giovanni Rotondo, 238 km ***

Kočno je prišel dan, ko je bila na sporedu krajša etapa, pa je kolesarje dodatno oviral dež, pa tudi mraz. V četrtek pa bo spet na sporedu nadvse dolga etapa. Kolesarji bodo morali premagati kar 238 kilometrov. Vse skupaj se bo začelo v kraju Cassino in kmalu se bo začel tudi razgiban del. A vseeno ne bo šlo za posebej zahteven teren.

Predvsem pa bodo kolesarji vozili po širokih cestah, peljali pa se bodo tudi skozi nekaj predorov. Trasa bo razgibana prvih 145 kilometrov. Sledil bo spust v Lucero in ravninski del, celo rahel spust. Odločilni del se bo začel po 205 kilometrih dirkanja. Tam se bo začel vzpon druge kategorije na 678 metrov visoko Coppo Casarinelle. Vrh tega, v povprečju 5-6-odstotnega klanca bodo kolesarji dosegli po 220 kilometrih dirkanja.

Sledil bo kratek spust in takoj leteči cilj, potem pa še krajši, a strm vzpon. Šest kilometrov pred ciljem ga bo konec. Sledil bo še tri kilometre dolg spust v mesto. Po vožnji skozi mesto bo sledil še zaključni, 1,2 km dolg ciljni vzpon. Gre za položnejši klanec z 2 do 3-odstotnim naklonom.. San Giovanni Rotondo bo gostil cilj. Kolesarji bodo morali premagati 2800 metrov nadmorske višine.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ