Etape Gira: Ravninska in spet predolga etapa

Etape Gira: Ravninska in spet predolga etapa
30.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Pred kolesarji je po dveh zahtevnih etapah na vrsti ravninska etapa, ki pa bo z 222 kilometrih nadvse dolga. Bodo na vrsto prišli sprinterji?

Po dveh gorskih etapah in pred tremi odločilnimi etapami je na dirki po Italiji na vrsti ravninska etapa. Predvsem pa so se mnogi obregnili ob dejstvo, da gre spet za nadvse dolgo preizkušnjo. Dolga bo kar 222 kilometrov. Valdaora bo gostila start in kolesarji se bodo najprej povzpeli na 1530 metrov visoki Cimabanche. Potem pa bo sledil več kot 70 kilometrov dolg spust in krajši vzpon četrte kategorije na Pieve di Alpago.

Cesta se bo vseskozi spuščala proti Coneglianu. Potem pa proti cilju, ki ga bo gostil kraj Santa Maria di Sala. Etapa brez posebnosti. To bo zadnja priložnost za sprinterje. Izmed tistih, ki so v sprintu na letošnjem Giru že okusili slast zmage sta ostala dva. Pascal Ackermann, ki je dobil že dve etapi, in Arnaud Demare. Francoz ima eno etapno zmago, vendar pa brani majico »ciclamino«.

V boju za to majico najboljšega po točkah je zbral 200 točk. Ackermann na drugem mestu jih ima 187, tako da je ta boj še zelo odprt. Seveda bodo morali pri Bori Hansgrohe najprej poskrbeti, da ubežniki ne bodo prišli do priložnosti za zmago. Etapa je sicer lahka, a ekipe in kolesarji so že utrujeni, kar bi lahko pomenilo, da bi tudi ubežnki prav lahko prišli do priložnosti za zmago.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ