Etape Gira: S sprinterji v mislih vse do obale

Etape Gira: S sprinterji v mislih vse do obale
14.05.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Na dirki po Italiji je pred kolesarji 5. etapa. Upamo lahko, da za Primoža Rogliča nekoliko lažja. Pričakujemo sprint glavnine.

Na dirki po Italiji bodo kolesarji opravili s peto etapo. Frascati bo gostil start, cilj pa Terracina. Končno bo etapa nekoliko krajša. Dolga bo 140 kilometrov. Kolesarji se bodo takoj po startu pričeli vzpenjati in po osmih kilometrih bodo prišli na najvišjo točko te etape. Govorimo o vzponu Roccar Pinora na 725 metrih nadmorske višine. Sledil bo spust in vzpon na Rocca di Papa. Tudi ta vzpon ne bo nič posebnega.

Potema pa vožnja po planoti in spust v dolino ter dolga ravnina vse go 83 kilometra. Sledil bo vzpon četrte kategorije na Sezze. Gre za vzpon četrte kaptegorije. To bop o 87 kilometrih. Sledilo bo nadaljevanje vzpona, potem pa spust in po stotih kilometrih samo še ravnina proti ciju. Če v četrti etapi niso prišli do priložnosti, bot u nova priložnost za sprinterje. Zaenkrat sta lahko izmed njih zadovoljna le Fernando Gaviria in Pascal Ackermann. Onadva sta namreč dobila prva dva sprinta. Primož Roglič bo z ekipo spet branil rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ