Evenepoel: Naredili bomo vse

Evenepoel: Naredili bomo vse
26.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Do cilja sta še dva tedna dirkanja in veliko težkih etap že ta teden. Zdaj smo v rdeči majici in naredili bomo vse, da jo čim dlje obdržimo. A zdaj ne morem reči, da bom dobil Vuelto. Še zdaleč ne."

Remco Evenepoel je na dirko po Španiji prišel kot eden izmed kandidatov za končno zmago in v šesti etapi, tudi prvi gorski na Vuelti, je pokazal, kako močan je. Na koncu je zasedel drugo mesto, a bolj kot to je pomembno, da je premagal največje tekmece, vključno s Primožem Rogličem. Mladi Belgijec je zdaj tudi prevzel rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku.

Seveda je poudaril, da se je prava Vuelta šele začela in pred kolesarji so še najtežje etape. A Evenepoel je lahko navdušen: "Mislim, da je današnji podvig podobno lep, kot zmaga na Liege-Bastogne-Liege. To je moja prva majice vodilnega v skupnem seštevku na tritedenski dirki. To je izjemen občutek, pa čeprav nisem dobil etape. Vuelte še zdaleč ni konec, a naredili bomo vse, da obdržimo majico v naslednjih treh dneh. Potem pa bomo videli, kaj nam dirka še prinese. Še vedno sta dva tedna do konca."

Remco je še dodal, da sprva napada ni načrtoval: "Ker nismo vedeli, kaj lahko nogam prinesejo take vremenske razmere. Ničesar nismo načrtovali. Vedno je zapleteno take akcije izpeljati po prvotnem načrtu. V zadnjih treh mesecih sem se osredotočil na trening na strmih vzponih in zdaj se mi to obrestuje. A vendar je bolj kot od samega treninga vse odvisno od dnevne forme."

Evenepoel je bil tokrat sijajen. Le Jay Vine je bil hitrejši in se je lahko veselil zmage. Evenepoel se je ob napadu otresel skorajda vseh. Le Enric Mas iz Movistarja mu je lahko sledil, a pri narekovanju ritma mu ni pomagal. "Prosil sem za pomoč, vendar pa mi ni odgovoril. Zato sem nadaljeval z akcijo, saj sem vedel, da se je razlika do ostalih povečevala. Če bi sodelovala, bi morda lahko ujela kolesarja pred nama. A to zdaj ni pomembno. Pomembno je, da smo povečali prednost pred ostalimi hribolazci. Mislim, da je imel Enric dovolj razlogov, da mi je lahko samo sledil. Nisem jezen. Mislim, da je odpeljal popolno dirko. Zdi se, da je zelo močan."

Evenepoel je še enkrat poudaril, da bo z ekipo zdaj branil rdečo majico, a mnoge presenetil z izjavo, da: "Glavni cilj ostaja dobiti vsaj eno etapo." Kljub vsemu je zdaj v odličnem položaju. Pred tretjim Masom ima 28 sekund prednosti, pred Rogličem pa že 1:01. 

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ