Evenepoel: Ni mi žal za to

Evenepoel: Ni mi žal za to
09.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Po cilju 4. etape na dirki po Italiji se favoriti prav veliko niso ustavljali, saj so bili premraženi in mokri, tako da so hiteli v avtobuse. Tam pa je pred medije za kratek čas stopil tudi Evenepoel.

"Ni mi žal za to," je Remco Evenepoel dejal, ko je moral danes predati rožnato majico Andreasu Leknessundu. Pravzaprav je že ob prevzemu vodstva po zmagi na uvodni vožnji na čas napovedal, da želi rožnato majico čimprej predati naprej, saj se tako ekipa znebi odgovornosti branjenja vodstva. Sam pa bi zato imel manj obveznosti po vsaki etapi.

"Zdaj sem še vedno blizu, okrog 20 sekund zadaj. To je še vedno dobro. Tako ali drugače smo nameravali oddati majico, še posebej z vidika jutrišnje in pojutrišnje etape," je priznal Evenepoel. Tokrat so mnogi pričakovali, da se bodo tudi najboljši na zadnjem, predvsem v zaključku zelo strmem vzponu udarili med sabo. A do tega ni prišlo. Ineos je narekoval oster ritem in tako je prišlo do določene selekcije, medtem ko so najboljši vozili skupaj.

"Občutek je bil zelo dober. Etapa je bila zelo težka, vendar pa mi ob Ineosovem narekovanju ritma ni bil pretežko. Zadovoljen sem z občutki, ki sem jih imel in vesel, da smo preživeli ta stresen dan." Seveda je moral odgovoriti tudi na očitke, da ekipa le ni bila tako močna, kot bi si morda želel. Po številnih napadih, ko so mnogi želeli v pobeg in je zato prišlo do visoke povprečne hitrosti je namreč hitro ostal brez številnih pomočnikov. "Dokler sem jaz zraven je vse dobro. Začetek je bil zelo zahteven, kar smo morda nekoliko podcenjevali."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ