Ewan znova prepričljiv v šprintu, zdaj so na vrsti vzponi

Ewan znova prepričljiv v šprintu, zdaj so na vrsti vzponi
14.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Giro

Sedma etapa dirke po Italiji se je pričakovano končala s šprintom, Caleb Ewan pa je še enkrat več navdušil in v žep pospravil drugo etapno zmago na letošnjem Giru. Attila Valter ni imel težav pri branjenju rožnate majice.

Po razburjenju pred šprintom v peti etapi je tokratna potekala precej bolj mirno in po pričakovanem načrtu: trojka ubežnikov Mark Christian, Simon Pellaud in Umberto Marengo so imeli že po 15 kilometrih etape več kot pet minut naskoka pred glavnino in do zadnjih 20 kilometrov se ni več zgodilo nič pretresljivega.

Na čelu glavnine so šprinterskim ekipam pomagali kolesarji Groupame - FDJ, ki branijo rožnato majico Attile Valterja, a prav zahtevnega dela danes niso imeli. Nato je sledil boj za položaje v šprintu, ki pa ni bil enostaven - 1,5 kilometra pred ciljem so kolesarji premagali 200 metrov dolgo »špičko« z 12,5-odstotnim naklonom, tudi v ciljni ravnini se je cesta nekoliko vzpenjala.

Takšni zaključki so pisani na kožo Calebu Ewanu, ki se je še enkrat več izkazal. Z dolgim šprintom ga je poizkusil presenetiti Fernando Gaviria, a je Avstralec ostal povsem miren in na koncu prepričljivo slavil v Termoliju. Drugo in tretje mesto sta si tokrat razdelila Davide Cimolai in Tim Merlier.

Attila Valter danes ni imel težkega dne v rožnati majici, nekoliko drugače pa bo jutri, ko kolesarje na Giru čaka bolj hribovita etapa. Glavna ovira bo sredi etape vzpon na Bocco dello Selvo, dolg 19 kilometrov, a z le 4,6-odstotnim povprečnim naklonom, potem pa kolesarje čaka še dolg spust, zato do selekcije tam skoraj zagotovo še ne bo prišlo.

Etapa se bo zaključila s 3,1 kilometra dolgim vzponom (6,5 %) do Guardie Sanframondi, kjer bomo najbrž spremljali boj za odbitne sekunde v šprintu do ciljne črte in ne spopada favoritov, kot smo ga denimo pospremili v četrtek. Attila Valter ima pred Remcom Evenepoelom 11 sekund naskoka in ima tako lepe možnosti, da vsaj še do nedelje zadrži rožnato majico vodilnega.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ