Favoriti priznavajo: Hesjedal premočan! (fotogalerija)

Favoriti priznavajo: Hesjedal premočan! (fotogalerija)
26.05.2012 AVTOR: D. Z.
19. etapa s ciljem na Pampeagu je bila prva prava etapa, kjer so se favoriti za zmago in za rožnato majico udarili na vso moč. Vodi še naprej Rodriguez, a Hesjedal je bil tokrat boljši. Zmagal je Kreuziger.
Mi vam v nadaljevanju ponujamo izjave nekaterih protagonistov 19. etape. Med drugim sta Ivan Basso in Joaquin Rodriguez priznala, da je Ryder Hesjedal preprosto najmočnejši na letošnjem Giru.

Ryder Hesjedal (2. v etapi in v skupnem seštevku)
"Odpeljal sem izjemno etapo. Sem zelo utrujen. V zaključku sem čutil, da imam še dovolj moči in tako sem napadel. Zaupam v svoje sposobnosti in prepričan sem, da bom tudi jutri lahko odpeljal dobro etapo, kjer nas spet čakajo zahtevni vzponi."

Joaquin Rodriguez (vodilni v skupnem seštevku)
"Še marsikaj se lahko spremeni. Vendar danes bi morali mi biti tisti, ki bi poskušali napasti Hesjedala. Namesto tega nam je on dal pravo lekcijo. Vsem. Zdaj ima on v rokah to dirko. Današnja etapa je bila zahtevna. Ko je na zadnjem vzponu napadel Scarponi, je bilo hudo. Nisem si mislil, da bo Hesjedal lahko tako dobro odgovoril. Sam nisem želel pretiravati, zato sem raje vozil skupaj s Pozzovivom. Giro? Če Ryder ne naredi napake, potem ga bo nemogoče premagati."

Michele Scarponi (4. v etapi in 3. v skupnem seštevku)
"Trikrat sem napadel. Mogoče sem z napadanjem začel prezgodaj, vendar sem si želel napredovati na lestvici. Zato sem napadel že zelo zgodaj, saj sem hotel narediti večjo razliko. Hesjedal je bil izjemen. Tudi Rodriguez je bil zelo močan. Vseeno sem dokazal, da sem si po slabem dnevu do Cortine dobro odpočil. Čaka nas še en dan. Videli bomo, kaj se še lahko zgodi."

Ivan Basso (6. v etapi in 4. v skupnem seštevku)
"Mislim, da je Hesjedal dokazal, da je najmočnejši. Upali smo, da bomo proti njemu pridobili nekaj časa, potem pa nas je on potresel. Sobotna etapa je nekaj posebnega in vse je še povsem odprto. Sam sem tokrat takoj videl, da na Scarponijev napad ne morem odgovoriti, tako da sem raje vozil v svojem ritmu. in poskušal čim manj zaostati. Pričakoval sem, da bom boljši, vendar moram čestitati Ryderju in obenem upati na najboljše v sobotni etapi. Forma? Nisem imel slabega dne, vendar sem se v težavah znašel zaradi Scarponijevih napadov. Ne more se prav vedno narediti tistega, kar se hoče."

Domenico Pozzovivo (5. v etapi in 6. v skupnem seštevku)
"Že ob prvem vzponu na Pampeago je bil tempo zelo hiter in zato je prišlo že do naravne selekcije. Prišlo je do napadov, ki so vsem škodili. Vozil sem v svojem ritmu, saj sem bil na koncu z močmi. Branil sem se po najboljših močeh. Nekateri so bili tokrat močnejši."

Roman Kreuziger (1. mesto v etapi in 17. v skupnem seštevku)
"Zadovoljen sem, ker sem dobil svojo prvo etapo na največjih tritedenskih dirkah, vendar ne morem biti povsem zadovoljen, saj sem na ta Giro prišel z namenom, da se borim za najvišja mesta v skupnem seštevku. Dobro vem, da če bi bil v igri za prva mesta, me favoriti ne bi tako pustili naprej. Vseeno sem dokazal, da sem imel v etapi do Cortine zgolj slab dan. Vidi se, da sem bil tokrat bolj motiviran. Tudi zato, ker je na Giro prišlo moje dekle."

vir: tuttobiciweb.it
foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ