Francoz v Španiji presenetil favorite

Francoz v Španiji presenetil favorite
31.08.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

Tony Gallopin je dobil nepredvidljivo sedmo etapo na dirki po Španiji. Preostale favorite je ugnal z napadom v samem zaključku. Rudy Molard ostaja v rdeči majici. Michal Kwiatkowski padel.

Pierto Lumbreras je gostil start, Pozo Alcon pa cilj sedme etape, dolge 186 kilometrov. Etapa je bila nadvse razgibana, v zaključku so morali kolesarji premagati vzpon tretje kategorije Alto de Ceal, potem so se rahlo spustili in spet vzpenjali proti cilju. Rudy Molard je branil rdečo majico vodilnega, a jasno je bilo, da nas čaka nadvse pester zaključek. Takoj po startu je prišlo do pobega sedmerice kolesarjev.

Ubežno skupino so sestavljali Michael Woods (EF Education First-Drapac), Floris de Tier (LottoNL-Jumbo), Edward Ravasi (UAE Team Emirates), Oscar Rodriguez (Euskadi Basque Country Murias), Alex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA), Nicola Conci (Trek-Segafredo) in Alexis Gouegard (AG2R La Mondiale). Sicer so mnogi napovedovali, da bodo tudi tokrat na svoj račun prišli ubežniki, a glavnina jim ni dovolila, da bi si privozili več kot štiri minute prednosti. Največ dela so v glavnini opravili kolesarji moštev Bora Hansgrohe, Movistar in Groupama FDJ.

20 kilometrov pred ciljem je grdo padel Woods, ki pa je s krepko raztrganim dresom lahko nadaljeval z dirko. Ubežniki so imeli ob vznožju prej omenjenega vzpona manj kot minuto prednosti. Glavnina je bila že krepko razpotegnjena in pobeg – zadnji se je predal Woods – se je kmalu končal. Na krajšem, a tehnično zahtevnem spustu, na katerem so sledili novi napadi pa so nekateri kolesarji padli, tudi Michal Kwiatkowski. Poljak se je sicer hitro pobral, a je do cilja izgubil 30 sekund. Preostali favoriti za končni uspeh so se držali skupaj in so se izognili vsem pastem.

Herrada je napadel pet kilometrov pred ciljem. Vse skupaj je znal tri kilometre pred ciljem izkoristiti Tony Gallopin. Francoz je napadel in hitro prehitel Herrado. Sam je nadaljeval do cilja in se veselil zmage. Skupina s favoriti je za njim zaostala za pet sekund. Drugo mesto je zasedel Peter Sagan, tretje pa Alejandro Valverde. Pibernika in Mezgeca ni bilo v ospredju. Molard ostaja v vodstvu in ima 47 sekund prednosti pred Valverdejem. Tretji je Emanuel Buchmann, ki zaostaja za dodatno sekundo. Sledijo Yates, Galloping, Kwiatkowski, Izagirre, Quintana, Kruijswijk, Mas, Bennett, Lopez, Aru in Uran. Vsi zaostajajo za manj kot minuto in pol.

Značke: Dirka po Španiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ