"Froome pridi na Giro"

"Froome pridi na Giro"
26.11.2017 AVTOR: D. Z.
Italijani pozivajo Chrisa Frooma, naj pride na dirko po Italiji in poskuša dobiti še tretjo tritedensko dirko.

Pred dnevi je željo, da se na dirki po Italiji s Chrisom Froomom spopade izrazil Fabio Aru. Italijanski kolesar pa ni edini, ki izvaja nekakšen pritisk na Britanca, ki v teh dneh uživa na dopustu v Miamiju.

Tudi legendarni Eddy Merckx je dodal svoje: “Froome bi potegnil dobro potezo, če bi naslednje leto nastopil na Giru. Kot pravi šampion mora poskusiti, pa čeprav ima v glavi peto zmago na Touru. Če bo tam še Tom Dumoulin, potem bo to zanimiv dvoboj. Zmagovalca ne bi mogel napovedati. ” Merckx je dodal, da je Froome sposoben dobiti tako Giro kot Tour v isti sezoni. Nenazadnje je to dokazal letos, saj je dobil Tour in Vuelto.

Giro in Tour v isti sezoni pa je kot zadnji leta 1998 dobil Marco Pantani. V zadnjem času sta to poskusila tudi Alberto Contador in Nairo Quintana, vendar jima je spodletelo. Direktor dirke po Italiji Mauro Vegni je že večkrat pozval Frooma, naj pride na Giro, saj bi tako lahko dobil vse tri tritedenske dirke zapored. Zdaj pa je poudaril: “Do zdaj ste že dodobra spoznali traso, saj časopisi očitno tekmujejo, kdo bop red predstavitvijo razkril etape. Še vedno pa moramo razkriti nekaj v zvezi s prijavljenimi kolesarji. Presenečenja bodo. ” Sicer pa bo uradna predstavitev Gira v sredo. Tam naj bi bili prisotni tudi letošnji zmagovalec Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali, Fabio Aru in Alberto Contador.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ