Gavia in Stelvio obdana s snegom ... dokončna odločitev zjutraj

Gavia in Stelvio obdana s snegom ... dokončna odločitev zjutraj
26.05.2014 AVTOR: D. Z.
Kot smo že poročali je pred kolesarji na dirki po Italiji izjemno zahtevna 16. etapa. A izvedba te preizkušnje je še vprašljiva.

Zgolj 139 kilometrov, a trije vzponi, ki bodo kolesarje popeljali nad dva tisoč metrov nadmorske višine. Gavia, Stelvio in za konec Val Martello. Organizatorji so zgodaj popoldne potrdili, da bodo etapo kljub snegu na vzponih lahko izpeljali.

»Pravkar sem bil na Gaviji in vse je dobro. Dobil sem informacije, da je Stelvio še boljši. Zdaj dežuje, napovedujejo pa višje temperature z nevarnostjo dežja. Ledu na spustih ne bo. Za zdaj se nič ne spremeni, etapa bo, « je najprej dejal direktor dirke Mauro Vegni.

Potrdil je, da so to odločitev sprejeli brez posveta s kolesarji ali ekipami. A kasneje so organizatorji vseeno dodali, da imajo pripravljen tudi rezervni načrt. Če bo na Gaviji in Stelviu preveč snega, bodo kolesarje popeljali čez precej lažje vzpone. Pred zaključkom na Val Martello bosta na sporedu prelaz Tonale (1883 metrov nadmorske višine) in prelaz Castrin (1283 metrov nadmorske višine).

Mauro Vegni je kasneje potrdil, da bodo dokončno odločitev sprejeli v torek zjutraj ob 8:30 uri. »Še vedno razmišljamo o tem, da etapo izpeljemo. Gre za prestižno etapo letošnjega Gira in delamo vse, da bi kolesarje popeljali čez Gavijo in Stelvio. Za danes nam je uspelo, a se zavedamo, da se v gorah stvari hitro spreminjajo. «

Tudi vremenske napovedi niso ravno tako obetavne, kot se je zdelo zgodaj popoldne. Nad 1850 metrih nadmorske višine naj bi snežilo, temperature pa naj bi se gibale nekje med -1 in -5 stopinjami celzija. A ostanimo optimistični. Organizatorji so tudi v večernih urah potrdili, da prvoten načrt ostaja.

Torej, zaenkrat velja, da bodo kolesarji premagali Gavio in Stelvio. Tudi fotografije, ki so zaokrožile po socialnih omrežjih dokazujejo, da je cesta zaenkrat prevozna, pa čeprav je ob cesti zares ogromno snega. Prelaza sta za navaden promet, tako kot je to v tem času pogosto, zaprti.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ