Giant Alpecin potrdil: Luka Mezgec bo kapetan

Giant Alpecin potrdil: Luka Mezgec bo kapetan
29.04.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec bo na letošnjo dirko po Italiji odšel kot kapetan moštva Giant Alpecin. To so zdaj pri moštvu vendarle potrdili.

Že dlje časa je bilo jasno, da se bo nastopu na dirki po Italiji odpovedal John Degenkolb, do zadnjega pa so mediji ugibali, ali bo po zaradi virusa zares slabemu prvemu delu sezone na Giru nastopil Marcel Kittel. Zdaj so iz ekipe Giant Alpecin sporočili, da Nemec v italijo ne bo pripotoval. Kittel se bo namreč vrnil na premierni dirki po Yorkshiru. Luka Mezgec bo na Giru tako prvi mož za sprinte. Ob sebi bo imel nekatere zelo hitre kolesarje, predvsem Toma Veelersa, ki je eden izmed boljši zadnjih mož v vlakih.

V ekipi bo tudi Cheng Ji. Potem, ko je lani kot prvi Kitajec pozornosti vzbujal na Touru, jo bo zdaj v Italiji. Poleg omenjenih treh bodo na Giru za Giant Alpecin nastopili še Nikias Arndt, Bert De Backer, Caleb Fairly, Simon Geschke, Chad Haga in Tobias Ludvigsson. Mezgec tekmovalne kilometre nabira na dirki po Romandiji. Mezgec je na lanskem Giru dobil zadnjo etapo, ki se je končala v Trstu in je prvi Slovenec z zmago na Giru.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ