Giro, 6. etapa: Trije vzponi, prvič tudi ciljni klanec

Giro, 6. etapa: Trije vzponi, prvič tudi ciljni klanec
12.05.2016 AVTOR: D. Z.
6. etapa na dirki po Italiji. To bo že prvi resnejši preizkus za favorite za končno zmago. Dva kategorizirana vzpona, tudi ciljni.

Ponte bo gostil start šeste etape na dirki po Italiji. Ta se bo po 157 kilometrih dirkanja končala na vrhu vzpona Roccaraso (Aremogna). Najprej so organizatorji načrtovali tri kategorizirane vzpone, potem pa so se prvemu in obenem najlažjemu izognili. Zato je etapa tudi devet kilometrov krajša od sprva predvidene.

Na sporedu pa bosta dva vzpona druge kategorije, tudi zaključni. Kmalu po startu se bodo kolesarji pričeli vzpenjati na vzpon druge kategorije. Na vrh 1391 metrov visoke Bocce d'Selve bodo prišli po prevoženih 54 kilometrih. Vzpon je dolg 18 km, povprečni naklon pa znaša 5,6 %. Sledi spust in zelo razgiban teren.

Po 130 kilometrih bodo kolesarji prišli na vrh vzpona Rionero Sannitico. Še položnejši spust in leteči cilj, potem pa zaključni vzpon. Tudi klanec na Roccaraso, vrh leži na 1572 metrih nadmorske višine, je vzpon druge kategorije. Vzpon je dolg 16,8 km. Kolesarji bodo morali premagati osemsto metrov nadmorske višine. Povprečnih naklon znaša 4,8 %, največji naklon pa je 12 %.

Kaj pa se lahko zgodi? Pravzaprav je težko napovedati. Tudi Vincenzo Nibali je poudaril, da je to zgolj začetek pravega dirkanja, "Etapa do Roccarasa nam bi lahko marsikaj razkrila, morda pa tudi nič. Po tej etapi bo še veliko tistih s precej težjimi vzponi. Poskušali bomo dirkati, tako kot smo dirkali do zdaj. Kot ekipi nam gre dobro, " je dejal član Astane, ki na Giru lovi drugo zmago.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ