Giro in olimpijske igre? Je to sploh izvedljivo?

Giro in olimpijske igre? Je to sploh izvedljivo?
26.11.2015 AVTOR: D. Z.
Po slabši sezoni 2015 - zmage na Touru mu ni uspelo ubraniti - Vincenzo Nibali želi dobiti Giro in dobro nastopiti na olimpijskih igrah. Pa je to izvedljivo?

Rio pisan na kožo hribolazcem
Letos je Vincenzo Nibali vse stavil na dirko po Franciji, kjer je branil zmago. Na koncu je bil četrti, dobil pa je etapo. Po neumnosti na dirki po Španiji je dobil še klasično dirko po Lombardiji. Vseeno pa s sezono ni zadovoljen. Prihaja pa že naslednja, tekmovalno obogatena tudi z olimpijskimi igrami. Prav olimpijske igre so si za cilj postavili mnogi mojstri za tritedenske dirke.

Razlog je jasen. Trasa v Riu naj bi bila zelo zahtevna in na kožo pisana hribolazcem. Vincenzo Nibali pa je že pred časom povedal, da se želi vrniti tudi na dirko po Italiji, ki jo je enkrat že dobil. A Giro se konča konec maja, obdržati formo vse do olimpijskih iger v avgustu pa je nemogoče. Zato mnogi trdijo, da bodo v Riu med glavnimi favoriti tisti, ki bodo predtem nastopili na francoskem Touru.

Nibali: Če hočeš na OI, moraš nastopiti na Touru
Zanimivo, Nibali tega nima v načrtu: »Dva cilja v prihajajoči sezoni? Navdušen sem, a o tem nisem prav veliko razmišljal. Giro mi je zelo všeč, tako zelo, kot so mi tudi olimpijske igre. Obe dirki pa nista kompatibilni. Če hočeš na olimpijske igre priti v najboljši formi, moraš nastopiti na Touru. « A Nibali se namerava Touru odpovedati.

Tam naj bi bil glavni adut Astane mladi Fabio Aru. Nibali je sicer okviren program dirk že razkril. Sezono bo začel 18 januarja na etapni dirki po San Luisu in si predtem ogledal tudi traso cestne dirke na olimpijskih igrah. Sledile bodo priprave na visoki nadmorski višini in naslednja tekmovanja: Dirka po Omanu, Strade Bianche, GP Prato, Tirreno-Adriatico, Milan-Sanremo, dirka po Trentinu, Liege-Bastogne-Liege in dirka po Italiji.

S Slongom še iščeta rešitev
In, kako se namerava pripraviti na olimpijske igre, če že ne bo nastopil na francoskem Touru? »S trenerjem Slongom to še preučujeva. Nastopiti na Giru, Touu in olimpijskih igrah bi najbrž bilo preveč. Zdi pa se, da tisti, ki se namesto na Touru pripravljajo na dirki po Avstriji in na dirki po Poljski, nimajo takega ritma. A prav ti dve dirki bi lahko bili pravi alternativi, « je Nibali dejal za Gazzetto dello Sport.

Dirka po Avstriji poteka med 3. in 10. julijem. Dirka po Poljski pa se začne 12. julija in konča 18. julija. Vsekakor bosta ti dve dirki rešitvi za tiste, ki mesta v ekipah na dirki po Franciji ne bodo dobili. Če pa govorimo o glavnih favoritih ... Christopher Froome, Alberto Contador, Romain Bardet, Thibaut Pinot ... Mnogi so že jasno povedali, da se bo zanje vse vrtelo okrog dirke po Franciji in posledično okrog olimpijskih iger.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ